ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΗΕΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Πέμπτη 22/03/2007 19:50 Απαράδεκτη και αντιδεοντολογική χαρακτηρίζει η ΕΣΗΕΑ την απόφαση των συνεκδοτών του «Πρώτου Θέματος», να απολύσουν την τηλεκριτικό, Όλγα Χωμενίδη. Η Όλγα Χωμενίδη είχε καταγγείλει, με επιστολή της στην ΕΣΗΕΑ, τους Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, Θέμο Αναστασιάδη, Τάσο Καραμήτσο και Παντελή Ζαγοριανίτη, για λογοκρισία, καθώς σταμάτησαν να δημοσιεύουν τα κομμάτια της, μέσω των οποίων ασκούσε έντονη κριτική για τον τρόπο, με τον οποίο έγινε η τηλεοπτική κάλυψη των φοιτητικών κινητοποιήσεων, αλλά και την συμπεριφορά συγκεκριμένων δημοσιογράφων, που μέσω της τηλεόρασης, ήταν επιθετικοί ενάντια στους φοιτητές, χωρίς μάλιστα να της δώσουν ούτε την απαιτούμενη εξήγηση. Η Ένωση (ζήτησε, ματαίως, συνάντηση με τον Τάσο Καραμήτσο), στην ανακοίνωσή της, τονίζει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται, με τον πιο έντονο τρόπο, για την κατάφωρα παράνομη και καταχρηστική απόλυση της συναδέλφου, Όλγας Χωμενίδη από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Η συνάδελφος απολύθηκε, γιατί κατήγγειλε, με αδιάσειστα στοιχεία, στην Ένωση τη λογοκριτική παρέμβαση της Διεύθυνσης της εφημερίδας στα κείμενα και τα ρεπορτάζ της. Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την απαράδεκτη και αντιδεοντολογική συμπεριφορά της εργοδοσίας και ζητεί την άμεση ανάκληση της απόλυσης της συναδέλφου». " (Αυτή είναι η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, την οποία εμείς δεν θα σχολιάσουμε. Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι ότι και σε άλλες εφημερίδες υπάρχουν φαινόμενα λογοκρισίας , δεν τα βάζουμε με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ αλλά με τον υπεύθυνο για αυτή την λογοκρισία ΤΑΣΟ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟ. Οι άλλοι δυο συνιδιοκτήτες τι να λένε άραγε για την λογοκρισία γιατί δεν αντιδρούν; Μήπως ο κ. Καραμήτσος εκβιάζει και αυτούς , που βρήκε τόση δύναμη ο κ. Καραμήτσος μέσα στην εφημερίδα που υπάρχει ένας ΜΑΚΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ να προσπαθεί να δημιουργήσει δημοσιογράφους χωρίς άποψη;)Συνεχίζεται....

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πού βρήκε τόση δύναμη ο κ. Καραμήτσος μέσα στην εφημερίδα που υπάρχει ένας ΜΑΚΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ να προσπαθεί να δημιουργήσει δημοσιογράφους χωρίς άποψη; Ας γελάσω…
Ο Μάκης είναι κατά της λογοκρισίας; Ας γελάσω ξανά..
Αν ο Τριανταφυλλόπουλος ήταν κατά της λογοκρισίας θα έπρεπε στην εκπομπή του, για την οποία είναι ο μοναδικός υπεύθυνος, να έχει έξυπνους συνεργάτες.
Σε πληροφορώ ότι οι περισσότεροι συνεργάτες του είναι ηλίθιοι εκτελεστές των εύκολων ρεπορτάζ του. Τα δύσκολα τα κάνει μόνος του. Και όταν χρειάζεται κάποιον να προσποιηθεί κάτι, για να εκμαιεύσει τις αντιδράσεις του… «παράνομου» για τον οποίον έχει «ράμματα για τη γούνα του» στέλνει έναν συνεργάτη να παραστήσει τον πατέρα που θέλει να αγοράσει παιδί, τον άλλον που θέλει να βρει δουλειά κ.ο.κ. και φτιάχνει και δυο, τρία ωράια βιντεάκια.
Από πότε χρειάζεται δημοσιογραφικό κριτήριο για να μεταμορφωθεί κάποιος σε φτηνό ηθοποιό;
Επομένως, ούτε άποψη έχουν οι συνεργάτες των εκπομπών του άρα, ούτε –λογοκρισία μπορούν να ασκήσουν.
Με τέτοιους συνεργάτες ο καθένας, εύκολα μπορεί να είναι κατά της λογοκρισίας. Γιατί ποτέ δε σε φέρνουν στη δύσκολή θέση να το αποδείξεις αυτό στην πράξη.
Όσο για κάποιους που διαφοροποιούνται, φεύγουν από το μαντρί και ή τους τρώει ο λύκος ή όχι.
Η πιάτσα είναι μικρή και όλα είναι γνωστά. Το επίπεδο των συνεργατών του, ο τρόπος που αμείβονται, τα πάντα…

Ανώνυμος είπε...

Και ο Ευαγγελάτος λένε πως συνεργάζεται κυρίως με Αλβανούς και γενικώς, άσχετους με τη δημοσιογραφία.
Κατά της λογοκρισίας και αυτός...
Ποιος από τους... συνεργάτες του, "δημοσιογράφους" να του κάνει ροζοσπαστικές και καινοτόμες προτάσεις για να αναγκαστεί να τις λογοκρίνει;

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να είσαι άσχετος με τον χώρο. Ο Μάκης ξέρεις πόσα χρήματα έχει βγάλει από θέματα που έχει θάψει. Ρώτα παλιό συνεργάτη του ονόματι Μάρκελλο να σου πει, εγώ είχα θέμα για αστυνομικό Διευθυντή και δεν το έβγαλε ποτέ παρότι ο Αστυνομικός Διευθυντής αυτός εκδιώχθει από το Σώμα.

Ανώνυμος είπε...

Α, ρε Σταύρο, ρομαντικέ... Ο Τριανταφυλλόπουλος κατά της λογοκρισίας! Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

Ανώνυμος είπε...

Μαγκες μη λέτε ότι θέλετε. Στον Τριανταφυλλόπουλο οι συνεργάτες τη βγάζουν τη δουλειά, αυτός έχει τόση σχέση με τα θέματα που τρέχουν όση σχέση έχει και ο Μπομπ ο Σφυγγαράκης!
Αυτό το ξέρουν μέχρι και οι μονταζιέρες από τα κανάλια που έχει περάσει!

Ανώνυμος είπε...

Οι συνεργάτες του Μάκη "εκτελούν" αν και τις περισσότερες φορές εκτελούν, τα ρεπορτάζ τα οποία τους ανατίθενται.
Σιγά μην τον έχουν κάνει μάγκα κάτι "Σωκράτηδες" και κάτι "Γουμενίδηδες".

Ανώνυμος είπε...

Etsi einai... Toylaxiston prin mia 7etia, poy iksera. Ta gliftrwnia kai oi pithikoi epiviwnan ekei mesa. Nomizw oti ta themata poy vgazei den tha mporousan oute kan na ta katalavoyn. Eksigoumai oti mia 7etia prin iksera ti epaize ekei. Oi neoi synaderfoi poy einai simera den kserw ti kanoyn kai den thelw na toys adikisw.

Ανώνυμος είπε...

Ο Μάκης έχει πέσει πολύ παλιά τον παρακολουθούσα τώρα δεν βγάζει κάτι της προκοπής.

Ανώνυμος είπε...

μηπως ξερει κανεις που θα μπορουσε
καποιος να παρακολουθησει σεμιναρια
"επιπεδου"?η να μας πει ο αμολυντος που δουλευει για να στειλουμε καποιο βιογραφικο μηπως και τελικα ξεφυγουμε απ το δημοσιογραφικο βουρκο?

Ανώνυμος είπε...

Όχι, δεν μπορείτε να ξεφύγετε από κανέναν δημοσιογραφικό βούρκο στέλνοντας βιογραφικό σας σε άλλη εκπομπή, απλώς γιατί στην πλειονότητά σας είστε αμόρφωτοι. Αν ενδιαφέρεστε για σούπερ μάρκετ, εργοστάσιο, οικοδομή, ίσως...

Ανώνυμος είπε...

τα οσα λες ειναι αποψεις απολυτες και ισοπεδωτικες,γαρνιρισμενες με αρκετη εμπαθεια.αυτο σε καθιστα αυτοματα μη αντικειμενικο και ως εκ τουτου αναξιοπιστο.η μορφωση σου
δεν σε βοηθησε πολυ αυτη τη φορα.ισως μια αλλη φορα,που δεν θα εχεις προσωπικο κινητρο

Ανώνυμος είπε...

vfvΜόνο και μόνο ότι το θέμα Τριανταφυλλόπουλος και συνεργάτες του μας έχει απασχολήσει περισσότερο από όλα τα άλλα, σε αυτό το μπλογκ, αυτό δείχνει ότι ο Μάκης «τραβάει» γενικώς.
Έχω δουλέψει στο γραφείο του και ξέρω από πρώτο χέρι πώς αυτό λειτουργεί. Πράγματι, οι περισσότεροι συνεργάτες του «δε λένε».
Όσο για τις απόψεις όλων μας, αυτές πάντα αντικειμενικές είναι.
Από την άλλη, το αποτέλεσμα της δουλειάς του συχνά είναι αξιοζήλευτο. Τότε, γιατί στεκόμαστε σε αυτούς που τον βοηθούν; Τόσο σπουδαίο θέμα είναι οι συνεργάτες του; Αν η επιτυχία του βασιζόταν σε αυτούς ας τους κάνει κάποιος μεταγραφή στην εκπομπή του, να δούμε πόσο «Μάκης» θα γίνει.
Γιατί ο Μάκης είναι το θέμα ο οποίος ό,τι και να είναι, είναι χαρισματικός.

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...