ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Νέα παράταση μέχρι τις 21 Νοεμβρίου για τις αιτήσεις του Κτηματολογίου, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση κυρίως στα Υποθηκοφυλάκεια. Είναι η δεύτερη παράταση που δίνεται για την κατάθεση των δηλώσεων. O υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς είπε ότι από τα 4,1 εκατ. δικαιώματα ιδιοκτησίας έχουν δηλωθεί ήδη τα 3,8 εκατ. δικαιώματα, ποσοστό 90%. «Απομένουν, να δηλωθούν το 10% των δικαιωμάτων των πολιτών και τα δικαιώματα των Νομικών Προσώπων, τα οποία δηλώνονται μαζικά μέσω ειδικής εφαρμογής» εξήγησε. Πάντως, ο κ. Σουφλιάς ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει άλλη παράταση και για τους εκπρόθεσμους θα εφαρμοστεί ο νόμος και θα επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα.

1 σχόλιο:

Fremendog είπε...

Από: http://www.tovimadaily.gr//Article.aspx?d=20081024&nid=10151054&sn=&spid=

Ο εραστής του Γεργκ Χάιντερ
Η αυστριακή Ακροδεξιά συγκλονίζεται από τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις του πρώην με τον νυν ηγέτη της ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ, ΒΕΡΟΛΙΝΟ Γ. ΓΑΛΙΑΝΟΣ
Μια δημόσια πρόποση και ένα μυστικό. Ο Γεργκ Χάιντερ (δεξιά στη φωτογραφία) και ο νεαρός εραστής του τσουγκρίζουν τα γεμάτα σαμπάνια ποτήρια τους, σε εκδήλωση της ακροδεξιάς «Συμμαχίας για το μέλλον της Αυστρίας», στις αρχές Σεπτεμβρίου. Λίγες εβδομάδες αργότερα, έπειτα από κατανάλωση άφθονου αλκοόλ και έναν καβγά των δυο τους σε γκέι μπαρ, ο αυστριακός ακροδεξιός ηγέτης σκοτώθηκε οδηγώντας το αυτοκίνητό του RΕUΤΕRS/ ΗΕΙΝΖ-ΡΕΤΕR ΒΑDΕR Ε ίναι διάττων αστέρας της πολιτικής. Ο 27χρονος Στέφαν Πέτσνερ, πρόεδρος εδώ και λίγες ημέρες της ακροδεξιάς «Συμμαχίας για το μέλλον της Αυστρίας» είναι ο νεότερος αρχηγός κόμματος στην ιστορία της χώρας. Ολα δείχνουν όμως ότι θα είναι και ο πλέον βραχύβιος. Τα μέσα ενημέρωσης «ψώνιο» τον ανεβάζουν, «ανώριμο» τον κατεβάζουν. Και οι πολιτικοί του αντίπαλοι αρνούνται να τον πάρουν στα σοβαρά. «Τέτοιο πράγμα δεν το έχουμε ξαναδεί. Τα κόκαλα του Χάιντερ θα τρίζουν από οργή στον τάφο του» έλεγε Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής αναφερόμενος στον προκάτοχο του κ. Πέτσνερ, τον εκλιπόντα κυβερνήτη της Καρινθίας Γεργκ Χάιντερ, ο οποίος σκοτώθηκε στις 15 Οκτωβρίου οδηγώντας μεθυσμένος το αυτοκίνητό του.

Συγκινησιακά φορτισμένος από την απώλεια, ο κ. Πέτσνερ δίνει τη μια συνέντευξη μετά την άλλη. Και, μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο, άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι με τον εκλιπόντα υπήρξαν εραστές τα τελευταία χρόνια. «Είχαμε μια... μαγνητική έλξη, μια σχέση κάτι πολύ περισσότερο από φιλική. Ο Χάιντερ ήταν ο άνθρωπος της ζωής μου», είπε συγκρατώντας με δυσκολία τα αναφιλητά του. Η αδελφή του 27χρονου ακροδεξιού, ερωτηθείσα από τους δημοσιογράφους, επιβεβαίωσε την γκέι σχέση. Τόνισε μάλιστα ότι η σύζυγος του Χάιντερ ανεχόταν την κατάσταση, αλλά όχι χωρίς κάποια ξεσπάσματα ζήλιας, μιας και ο σύζυγός της περνούσε περισσότερο χρόνο με τον εραστή του παρά με την ίδια.

Σ το υπερσυντηρητικό ακροδεξιό κόμμα, οι εξελίξεις έσκασαν σαν βόμβα. Στελέχη του κόμματος έσπευσαν να απαγορεύσουν, κατά πληροφορίες, στον θρηνούντα εραστή τις συνεντεύξεις, προκειμένου να μη σοκαριστούν οι σεξουαλικά πουριτανοί ψηφοφόροι. Ηταν όμως πολύ αργά.

Ο κ. Πέτσνερ ήταν όντως «ψυχοπαίδι» του Χάιντερ. Εκείνος τον διόρισε προ διετίας Γενικό Γραμματέα του κόμματος. Εκείνος τον έχρισε προ εξαμήνου κομματικό του διάδοχο. Αυτό δεν σημαίνει βεβαίως ότι ο Χάιντερ τον είχε υιοθετήσει για πάντα, ή ότι, έχοντας προαίσθηση του επερχόμενου θανάτου του, αποφάσισε να χαρίσει σε αυτόν τα πολιτικά του ιμάτια. «Ηταν πάγια τακτική του μακαρίτη να συγκεντρώνει γύρω του “αγορίστικες παρέες”,δηλαδή νεαρούς γεροδεμένους άνδρες,να τους ανεβάζει εν μια νυκτί στον κομματικό θρόνο και ύστερα, εντελώς ανεξήγητα,να τους γκρεμίζει από αυτόν.Κάποια στιγμή το ίδιο θα έκανε σίγουρα και με τον Πέτσνερ» λέει ο πολιτειολόγος Αντον Πέλινκα.

Ο ίδιος δεν θέλει βέβαια να ακούσει γι΄ αυτό. « Η σχέση μου με τον Χάιντερ ήταν πολύ περισσότερο από φιλική» δήλωσε λίγο μετά την κηδεία σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης ΟRF. «Πόσο περισσότερο;» τον ρώτησε η οικοδέσποινα της εκπομπής. «Ας μην μπούμε σε λεπτομέρειες» ήταν η απάντηση. Η σύζυγος του Χάιντερ πάντως, Κλάουντια, δεν είχε αντίρρηση σε αυτό. «Κοιμόμουν και στο σπίτι τους εν γνώσει της» πρόσθεσε.

Για τα αυστριακά μέσα ενημέρωσης βεβαίως η «μισή» αυτή εξομολόγηση της ομοφυλοφιλικής σχέσης των δύο ανδρών είναι ολόκληρη και «βάλε». Το περιοδικό «Ρrofil» υπενθυμίζει ότι η αμφιφυλοφιλία του Χάιντερ ήταν ευρύτερα γνωστή, τουλάχιστον από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Κανείς όμως δεν έκανε δημοσίως λόγο γι΄ αυτήν. «Ολοι την έβλεπαν σαν προσωπική του υπόθεση» λέει δημοσιογράφος. «Εξάλλου ούτε και ο Χάιντερ έκανε ποτέ νύξη γι΄ αυτήν- μάλλον από ένστικτο αυτοσυντήρησης» .

Τ έτοιο ένστικτο δεν διαθέτει προφανώς ο διάδοχός του. Από την ημέρα που ανέλαβε την προεδρία του κόμματος μιλά συνεχώς δημόσιαόταν δεν κλαίει- για τον «άνθρωπό» του. «Είπατε ότι “τα παπούτσια” του Χάιντερ είναι μεγάλα για σας, αλλά θα τα βάλετε και δεν θα πέσετε. Τι ικανότητες έχετε για να γίνετε άξιος διάδοχός του;» τον ρώτησε πρόσφατα δημοσιογράφος. «Ο Γιοργκ μού είπε: Είσαι μόνο 27 ετών, αλλά έχεις ώριμη ψυχή. Ετσι το βλέπω κι εγώ. Είμαι ώριμος άνθρωπος. Ξέρω πολλά, και μπορώ πολλά. Ξέρω την πολιτική. Δεν θα έμπαινα ποτέ σε αυτήν, αν δεν είχα εσωτερική δύναμη. Εχω τη βούληση,τη δύναμη και την ικανότητα. Χώρια την καρδιά» ήταν η νεφελώδης απάντησή του.

«Γίνεστε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματός σας,μολονότι δεν υπήρξατε βουλευτής. Δεν φοβάστε γι΄ αυτό;» επέμεινε ο δημοσιογράφος. «Πολύ. O φόβος όμως προσφέρει προστασία. Και αυτό ενισχύει τη δύναμή μου» αντέτεινε εκείνος.

«Συζητήσαμε πολύ αν θα βάλουμε τη συνέντευξη στις χιουμοριστικές στήλεςή στα αξιοπερίεργα» έλεγε αργότερα ο δημοσιογράφος. «Τελικά,μπήκε στις πολιτικές σελίδες όχι λόγω του ίδιου του Πέτσνερ,αλλά λόγω του πολιτικού ρεύματος που εκπροσωπεί».

Σήμερα αυτό το ρεύμα «δεν καθοδηγείται από τον κ. Πέτσνερ,αλλά από έναν νεκρό» όπως διαπιστώνει γνωστός αναλυτής. «Δεν πρόκειται να αλλάξω ούτε ένα γιώτα στη γραμμή του» λέει ο κ. Πέτσνερ αναφερόμενος στην ξενοφοβική γραμμή του μέντορά του. Αυτή η «δουλικότητα» προκαλεί όμως αρνητικές αντιδράσεις. «Ο Πέτσνερ είναι πιο νεκρός από τον Χάιντερ. Οι μέρες του είναι μετρημένες» λέει ο ίδιος αναλυτής. Και στη γωνία, προσθέτει, καραδοκεί η μεγάλη αντίζηλός του για την εύνοια του μακαρίτη: η χήρα Κλάουντια Χάιντερ.

Καβγαδάκια, βότκες και αναπάντητες κλήσεις... Η ζωή του Χάιντερ περιβαλλόταν ανέκαθεν από μυστήριο. Αυτό ισχύει και για τις τελευταίες ώρες της επίγειας ύπαρξής του. Τα σενάρια περί δολοφονίας του δίνουν και παίρνουν στους ακροδεξιούς κύκλους. Και σε αυτό συμβάλλει και η χήρα του Κλάουντια, η οποία αρνείται να δώσει την άδεια για την καύση της σορού στο κρεματόριο. «Η Κλάουντια αμφισβητεί την επίσημη εκδοχή ότι ο θάνατος οφείλεται σε τροχαίο» λέει έμπιστη φίλη της.

Γνωστό είναι πάντως ότι ο Χάιντερ πέρασε τις τελευταίες τρεις ώρες του σε δύο νυχτερινά κέντρα της Κλάγκενφουρτ. Στο πρώτο πήγε με τον κ. Πέτσνερ. «Οι δύο άνδρες τσακώθηκαν άγρια κατά τη διάρκεια της βραδιάς» διηγείται αυτόπτης μάρτυρας. Οταν αργότερα ο Χάιντερ επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του, ανέβηκε σε αυτό και ο συνεργάτης του και φίλος του, αποβιβάστηκε όμως γρήγορα ύστερα από μόλις 100 μέτρα. «Ως την ώρα του δυστυχήματος,ο Πέτσνερ τού τηλεφωνούσε συνεχώς με το κινητό του» λέει ο ίδιος μάρτυρας. Κάποιοι εικάζουν ότι αυτές οι κλήσεις ενδεχομένως να συνέβαλαν στην πρόκληση του δυστυχήματος.

Ο δεύτερος και τελευταίος σταθμός ήταν το γκέι μπαρ Stadtkraemer. Εκεί ο Χάιντερ πήγε μόνος του. Συνάντησε έναν νεαρό άνδρα με τον οποίο εξαφανίστηκε για μισή ώρα σε ένα σεπαρέ παίρνοντας μαζί του ένα μπουκάλι βότκας. Το μπουκάλι βρέθηκε αργότερα άδειο, οι αρτηρίες του Χάιντερ, αντίθετα, «γεμάτες» με 1,8 γραμμάρια οινόπνευμα ανά λίτρο- κάτι που αντιστοιχεί σε 22 «ποτηράκια».

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...