ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΧΤΥΠΗΜΑ

Στο σκοτάδι εξακολουθούν να βρίσκονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σχετικά με τον εντοπισμό των δραστών της δολοφονίας του 41 ετών αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα στα Πατήσια την περασμένη Τετάρτη. Το γεγονός μάλιστα ότι καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση με προκήρυξη, δημιουργεί φόβους για νέο χτύπημα τα επόμενα 24ωρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΣΕΧΤΑ Επαναστατών θα θελήσει να «εντυπωσιάσει», χτυπώντας ένα πρόσωπο-κλειδί από τον πολιτικό ή τον επιχειρηματικό κόσμο. Οι εξελίξεις - ιδίως - στην πολιτική ζωή του τόπου το τελευταίο διάστημα εντείνουν τόσο τους φόβους που έχουν ήδη δημιουργηθεί στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και την ανάγκη για εντονότερη φύλαξη, ιδίως των δημοσίων προσώπων.

Εντωμεταξύ, από τις καταθέσεις των κατοίκων της περιοχής, προκύπτει η ύπαρξη ενός τέταρτου άνδρα, 26-28 ετών, ο οποίος φέρεται να συντόνισε τη δράση των τριών υπολοίπων.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως η αντιτρομοκρατική εντόπισε μέσω των υπερσύγχρονων ηλεκτρονικών συστημάτων παρακολούθησης που έχει την τελευταία επικοινωνία των δολοφόνων με τον τσιλιαδόρο - καθοδηγητή.

«Ελάτε…άλλαξε»

Στις 06:06 το πρωί της Τετάρτης ένα μυστηριώδες λακωνικό γραπτό μήνυμα στάλθηκε από καρτοκινητό τηλέφωνο και, μάλιστα, από σημείο που βρίσκεται πάρα πολύ κοντά από το σημείο που είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητο με τον αστυνομικό φρουρό της αντιτρομοκρατικής.

Το μήνυμα έλεγε «ελάτε… άλλαξε» και, όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, ο αποστολέας αναφέρεται στην αλλαγή βάρδιας που έγινε στις 6 το πρωί έξω από το σπίτι της βασικής μάρτυρος κατηγορία του ΕΛΑ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, παραλήπτης ήταν επίσης κάποιος άγνωστος με καρτοκινητό τηλέφωνο χωρίς να απαντήσει στο εισερχόμενο μήνυμα. Δεκατέσσερα λεπτά αργότερα ο άτυχος αστυνομικός Νεκτάριος Σάββας έπεφτε νεκρός από τις σφαίρες των στυγερών δολοφόνων.

«Είχαμε πληροφορίες για πολύ σημαντικό και ίσως αιματηρό χτύπημα ένοπλης οργάνωσης. Το συνδυάσαμε με τα εγκαίνια του νέου μουσείου της Ακρόπολης, το Σάββατο και τον πόλεμο των εντυπώσεων που θα ήθελαν τα μέλη της οργάνωσης αντάρτικου πόλης», ανέφερε στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ, ανώτατος αξιωματούχος της ΕΛ.ΑΣ, προσθέτοντας ότι ενδεχομένως η Ελληνική αστυνομία να εκτίμησε διαφορετικά τις προθέσεις των τρομοκρατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...