Έκδοση Χριστοφοράκου στην Ελλάδα για τα αδικήματα μετά τις 18/3/2003

Πριν από λίγο εστάλη δελτίο τύπου από το Υπουργείο Δικαιοσύνης που ανατρέπει τα μέχρι τώρα δεδομένα στην υπόθεση έκδοσης του Μιχάλη Χριστοφοράκου στην Ελλάδα.Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νικόλαος Δένδιας ενημερώθηκε σήμερα τηλεφωνικά από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε ότι το Εφετείο του Μονάχου αποφάσισε την παράδοση του κατηγορούμενου για την υπόθεση της Siemens κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου στην Ελλάδα, για αδικήματα που συντελέσθηκαν μετά τις 18/3/2003, σε εκτέλεση των ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης που εξέδωσε η Ελληνική Δικαιοσύνη».

Όπως γίνεται αντιληπτό οι αντιδράσεις που υπήρχαν από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης για τη μη έκδοση του Μ. Χριστοφοράκου στην Ελλάδα και οι κατηγορίες για ανικανότητα της Ελληνικής Κυβέρνησης για την έκδοσή του «πάγωσαν» και τα πρώτα χαμόγελα στα κυβερνητικά χείλη επανήλθαν. Μένει να δούμε τον τρόπο και κυρίως τον χρόνο της μεταφοράς του στην Ελλάδα και κυρίως τα στοιχεία που θα καταθέσει ο κύριος Χριστοφοράκος ενώπιων των Ελληνικών Δικαστικών Αρχών.

Σίγουρα θα είμαστε εδώ για να σας μεταφέρουμε όλες τις εξελίξεις πάνω στο θέμα που έχει αναστατώσει την πολιτική ζωή του τόπου. Το σκάνδαλο Siemens άλλωστε θα μας πάει μέχρι τις προσεχείς εκλογές. Αφού τα κόμματα της Αντιπολίτευσης αλλά και η Κυβέρνηση το έχουν πολύ ψηλά στην πολιτική τους ατζέντα. Να δούμε ποιους θα «κάψει» τελικά με τις «αποκαλύψεις» του ο Μιχάλης Χριστοφοράκος αφού ο συνήγορός του «απειλούσε» από χθες με συνέντευξή του ότι εάν θέλει στοιχεία η ΝΔ για τα χρήματα που έβαλε ο πελάτης του στα ταμεία της να κάνει σχετικό αίτημα και θα πάρει τις απαντήσεις της.

Για να δούμε τώρα που θα εκδοθεί ο Μιχάλης Χριστοφοράκος στην Ελλάδα θα έχει την ίδια επιθετικότητα και αυτοπεποίθηση ο συνήγορός του;

πηγη:www.stifora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...