3 ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΣΥΧΝΑΖΑΝ GAY ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 11 τραυματίστηκαν χθες βράδυ από τα πυρά αγνώστου σε κέντρο όπου σύχναζαν ομοφυλόφιλοι στο Τελ Αβίβ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Μίκι Ρόζενφελντ, στο Γερμανικό Πρακτορείο, στα τρία θύματα περιλαμβάνονται ένας νεαρός άνδρας και μια γυναίκα. Το τρίτο θύμα δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί.

Σύμφωνα με τις αρχές, δύο τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένοπλος, που ήταν ντυμένος στα μαύρα, εισήλθε στο μαγαζί λίγο πριν τις 11 το βράδυ, τοπική ώρα, και άνοιξε πυρ αδιακρίτως, προτού διαφύγει.

Οι αρχές, οι οποίες έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη και χαρακτηρίζουν το περιστατικό ως «εγκληματική πράξη» μίσους ενάντια στην κοινότητα των ομοφυλοφίλων.

Χθες το βράδυ, χιλιάδες ομοφυλόφιλοι έκαναν πορεία στους δρόμους του Τελ Αβίβ σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Όλα τα μπαρ όπου συχνάζουν ομοφυλόφιλοι άνδρες και γυναίκες στο Τελ Αβίβ έκλεισαν προληπτικά μετά την επίθεση.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμ. Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...