3.500,000 ΕΥΡΩ (!) Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ…. ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΟΥΛΑΣ

Bookmark and Share

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

3.500,000 ΕΥΡΩ (!) Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ…. ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΟΥΛΑΣ

ΕΜΕΙΣ ΕΓΚΡΙΝΑΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕ, ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΟΥΛΑΣ

Του Κώστα Μιλόβα

Στο αστρονομικό ποσό των 3.500,000 ευρώ ή αλλιώς 1,2 δίσ. Δραχμές ανήλθε το κόστος ανάπλασης μιας… απλής πλατείας στον δήμο Βούλας «σπάζοντας» όλα τα ρεκόρ κοστολόγησης εργασιών αναμόρφωσης διαμορφωμένης δημόσιας έκτασης μέσα σε πόλη!! Όσο τρελό και παλαβό ακούγεται, τόσο πραγματικό είναι το περιστατικό που συνέβη στον εν λόγω δήμο, το οποίο ήδη έχει προκαλέσει σάλο στους κατοίκους της περιοχής, αλλά και εύλογα ερωτηματικά για τα κριτήρια και τις διαδικασίες διαχείρισης κονδυλίων από τις κρατικές και δημοτικές υπηρεσίες, ιδιαίτερα όταν προέρχονται από δημοτικούς κοινοτικούς πόρους. Για την αναδημιουργία της «χρυσής πλατείας», γνωστής και ως Ηρώων, δαπανήθηκαν ευρωπαϊκά κονδύλια κατά 70% από το Γ’ ΚΠΣ επί του συνόλου του προϋπολογισμού και το υπόλοιπο 30% από το δημοτικό κορβανά. Οι εργασίες αφορούσαν κατασκευή παρτεριών με λουλούδια, τσιμεντένιους διαδρόμους, πλακοστρώσεις κάποιες κερκίδες κ.τ.λ. Τα παραπάνω φέρνει στο φως της δημοσιότητας μέσω της Press Time η δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης Νανά Κάραγιαν μεταφέροντας και το κλίμα που επικρατεί στην περιοχή της Βούλας, με τους κατοίκους εμφανώς εξοργισμένους να αναφέρονται στο θέμα. «Από την πρώτη στιγμή που ο δήμαρχος και η τεχνική υπηρεσία του δήμου εισηγήθηκαν το θέμα της ανάπλασης της πλατείας Ηρώων εγώ και η παράταξη μας καταψηφίσαμε την εισήγηση αυτή» τονίζει η κα Κάραγιαν ενώ συνεχίζοντας μιλά για φανερό σκάνδαλο της δημοτικής αρχής « Ο δήμαρχος κύριος Μάντεσης με συνεχείς αναθέσεις έφτασε το έργο της απλής ανάπλασης στα 3.5000,000 εκατομμύρια ευρώ επιμένοντας ότι την επίβλεψη έχει η περιφέρεια Αττικής και ο Περιφερειάρχης κύριος Μανιάτης προκειμένου στα δημοτικά συμβούλια να μας ρίξει στάχτη στα μάτια» Από την πλευρά του ο δήμαρχος Βούλας Γιώργος Μάντεσης (που στηρίζεται πολιτικά από την Νέα Δημοκρατία) αναφέρει ότι όλα είναι νόμιμα και καμία «σκιά» δεν σκεπάζει το εν λόγω έργο «Το κόστος δαπάνης καθώς και η υλοποίηση του έργου της ανάπλασης, ελέγχθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και τις αρμόδιες υπηρεσίες για τις επιβλέψεις κοινοτικών και συγχρηματοδοτούμενων έργων. Ο δήμος Βούλας δεν διαχειρίστηκε κανένα ποσό, παρά μόνο ανέθεσε σε εργολάβο κατόπιν των διαδικασιών που προβλέπονται. Η καταβολή των χρημάτων έγινε απευθείας από την περιφέρεια Αττικής χωρίς παρέμβαση στην διαδικασία από τον δήμο μας»

Αντίθετα, οι συνεργάτες του Περιφερειάρχη Αττικής Χαρ. Μανιάτη κάνουν λόγω για «λαθεμένη κατεύθυνση» από πλευράς του δημάρχου Βούλας, δεδομένου ότι η ευθύνη βαρύνει τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου.

Από την μεριά τους οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι υπάρχει γενικότερη έλλειψη νέων υποδομών στη Βούλα με δεδομένο ότι στην περιοχή λειτουργούν μόνο 2 γυμνάσια και λύκεια και ένας παιδικός σταθμός, δεν υπάρχουν χώροι στάθμευσης, ενώ η ανυπαρξία ηλεκτροφωτισμού σε κεντρικούς δρόμους υποβαθμίζει την περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...