Θάνατος εργάτη από έκρηξη στη «Λάρκο»

Το τελευταίο μεροκάματο ήταν το σημερινό για έναν 38χρονο εργάτη, καθώς έχασε τη ζωή του από έκρηξη που σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις της «Λάρκο» στη Λάρυμνα Φθιώτιδας. Ο άτυχος άνδρας ήταν πατέρας 4 ανήλικων παιδιών. Άλλοι τρεις εργαζόμενοι υπέστησαν εγκαύματα και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της Λειβαδιάς. Το δυστύχημα συνέβη μετά από αποκοπή ηλεκτροδίου, με αποτέλεσμα να προκληθεί σφοδρή έκρηξη και εκροή μεγάλης ποσότητας αφρού υψηλότατης θερμοκρασίας. Mε εισαγγελική εντολή, αναζητούνται οι υπεύθυνοι λειτουργίας του εργοστασίου για να συλληφθούν. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάποιο τραγικό δυστύχημα στο εργοστάσιο της Λάρκο. Είναι χαρακτηριστικό, ότι όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, δεν υπάρχει μόνιμος γιατρός εργασίας στο εργοστάσιο και καθημερινά οι ίδιοι παίζουν τη ζωή τους «κορώνα-γράμματα» για ένα μεροκάματο της πείνας. Ακούστε τι δηλώνει στη zougla.gr ο κ. Χρήστος Πετρόπουλος, αστυνομικός διευθυντής Φθιώτιδας.

Ο Ανδρέας Κορέτζελος πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην Λάρκο μίλησε στην zougla.gr για το τραγικό συμβάν: «θα πρέπει να καθαριστεί πρώτα το σημείο που συνέβη η έκρηξη. Η τριμελής επιτροπή των εργαζομένων μαζί με την Επιθεώρηση Μεταλλίων Νοτίου Ελλάδος θα εξετάσουν τον χώρο, θα βγάλουν το πόρισμα και στη συνέχεια θα καταλογιστούν ευθύνες. Τίποτα δεν θα μείνει κρυφό! Δεν μπορώ να ξέρω αυτή τη στιγμή αν πρόκειται για ανθρώπινο λάθος ή για ελλιπή μέτρα ασφάλειας». ΚΚΕ: "Κρεματόριο" η Λάρκο Με ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ καταγγέλλει "ένα ακόμα έγκλημα του κεφαλαίου σε βάρος της εργατικής τάξης, τον νεκρό εργάτη στη Λάρκο και τους 3 συναδέλφους του τραυματίες. Το τραγικό γεγονός δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο στο κρεματόριο της Λάρκο. Είναι αποτέλεσμα των άθλιων συνθηκών εργασίας και της έλλειψης στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων. Οι ευθύνες της κυβέρνησης και της εργοδοσίας είναι αναμφισβήτητες. Οι εργαζόμενοι στη Λάρκο πρέπει να βρεθούν σε αγωνιστική επαγρύπνηση, για να αποτρέψουν κάθε προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών αιτίων του εγκλήματος. Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των εργατών και καλεί τους εργαζόμενους σε γενική κινητοποίηση για την λήψη μέτρων ασφάλειας στους τόπους δουλειάς. Το πρόβλημα είναι γενικευμένο, δεν αφορά μόνο τη Λάρκο, όπως δείχνουν τόσοι θάνατοι και τραυματισμοί σε όλη τη χώρα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...