ΠΑΟΚ: Άφησε ανοι«Χ»τούς λογαριασμούς

Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν ΠΑΟΚ και Heerenveen, οι οποίοι ήρθαν ισόπαλοι στην πρώτη μεταξύ τους μονομαχία για τα play off του Europa League στην Τούμπα. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 45’ μετά το γκολ του Henrique, ωστόσο έκανε το 1-1 στο 54’ με τον Ivic. Έτσι για να πάρει την πρόκριση η ομάδα του Fernando Santos θα πρέπει στον επαναληπτικό της Ολλανδίας να πάρει είτε τη «λευκή» ισοπαλία είτε τη νίκη. Ο αγώνας Ο ΠΑΟΚ μπήκε «φουριόζος» στον αγωνιστικό χώρο της κατάμεστης «Τούμπας» και έριξε στα… σχοινιά την ολλανδική ομάδα, η οποία έδειχνε στα πρώτα λεπτά του αγώνα να τα έχει χαμένα. Στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά, ο ΠΑΟΚ είχε τον πλήρη έλεγχο, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να δημιουργήσει κάποια μεγάλη φάση. Η ομάδα του Fernando Santos, όσο περνούσε η ώρα, ενέτεινε την πίεσή της προς την Heerenveen, για την επίτευξη ενός γκολ. Στον αντίποδα, τα «νούφαρα» αμύνονταν και περίμεναν να «χτυπήσουν» στην κόντρα. Μάλιστα στο 20’ ο τεχνικός τους, Trond Sollied, αναγκάστηκε να κάνει την πρώτη αλλαγή του, περνώντας στον αγώνα τον Henrique στη θέση του Roy Beerens, ο οποίος τραυματίστηκε. Αλλαγή η οποία αποδείχθηκε «χρυσή», καθώς ο 20χρονος Βραζιλιάνος φορ βρήκε δίχτυα με έναν ανέλπιστο τρόπο στο 45’, «παγώνοντας» την Τούμπα. Συγκεκριμένα, στην πρώτη ουσιαστικά επίσκεψη της Heerenveen στα καρέ του ΠΑΟΚ o Henrique, μετά από σουτ του Losada, άλλαξε την τροχιά της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα του Χαλκιά, κάνοντας το 1-0.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ όμως, μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, προκειμένου να αποκαταστήσουν την… τάξη και να απαντήσουν στο «τυχερό» γκολ της Heerenveen, που, όπως προαναφέραμε, επετεύχθη στην πρώτη ευκαιρία των Ολλανδών στα πρώτα 45 λεπτά. Το γκολ της ισοφάρισης τελικά ήρθε μόλις εννέα λεπτά, μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου με τον Vladan Ivic. Ο Σέρβος άσος του ΠΑΟΚ, μετά από συστημένη σέντρα του Vierinha, έπιασε την κεφαλιά, φέρνοντας το παιχνίδι και πάλι στα ίσα. Στο 74’ ο Ivic και πάλι με σουτ έξω από την περιοχή «φλέρταρε» με το δεύτερο γκολ, ωστόσο ο τερματοφύλακας της Heerenveen έδειξε τα αντανακλαστικά του, διώχνοντας σε κόρνερ. Στα τελευταία λεπτά, η ομάδα του Santos πίεσε για την επίτευξη ενός ακόμη τέρματος, ωστόσο δεν τα κατάφερε. Μάλιστα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης λίγο έλειψε να χάσει και την ισοπαλία, ωστόσο ο Χαλκιάς εξουδετέρωσε το δυνατό σουτ του Sibon στο 88΄. Οι συνθέσεις: Κίτρινες κάρτες: Μαλεζάς, Vieirinha, Filomeno Henrique, Koning ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σαβίνι, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Lino, Vitolo, Garcia, Ivic, Conceicao (66' Κουτσιανικούλης), Vierinha (86' Αναστασάκος), Muslimovic (66' Filomeno). Heerenveen: Lejsal, Breuer, Dingsdag, G. Popov, Losada (90' Janmaat), Švec, Grindheim, Beerens (20' Henrique), Παπαδόπουλος (82' Sibon), Koning, Kalou. Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών Fernando Santos: «Είμαστε ακόμη στο πρώτο ημίχρονο των αγώνων, το τελικό αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα, αφού εμείς ήμασταν καλύτεροι. Οι παίκτες μου έδωσαν τα πάντα για τη νίκη, είχαν τον έλεγχο. Στο πρώτο ημίχρονο δώσαμε ένα επιθετικό ρυθμό στο παιχνίδι. Θα μπορούσαμε να προηγηθούμε, αλλά δεχθήκαμε ένα γκολ, χωρίς να έχουμε απειληθεί ιδιαίτερα. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο. Αντιδράσαμε σωστά στο δεύτερο μέρος και φτάσαμε στο γκολ. Συνεχίσαμε την προσπάθεια για το 2ο γκολ που θα μας έδινε τη νίκη, αλλά η Heerenveen βολεύονταν με την ισοπαλία και γύριζε πίσω. Νομίζω ότι οι παίκτες μου έκαναν μια καλή εμφάνιση και μου έδιναν την αίσθηση ότι τα ποσοστά πρόκρισης είναι 50-50%. Πιστεύω πως θα μπορέσουμε να γυρίσουμε τα πράγματα την Πέμπτη και να φέρουμε την πρόκριση. Τώρα εστιάζουμε την προσοχή μας την Κυριακή στον αγώνα πρωταθλήματος και θα πρέπει να προετοιμαστούμε καλά μετά, για τον αγώνα της Πέμπτης. Νομίζω ότι φάνηκε ότι ήμασταν καλύτερη ομάδα. Πιστεύω ότι κι εκεί το παιχνίδι θα είναι ανοιχτό για να φτάσουμε στο στόχο μας. Φάνηκε ότι οι αντίπαλοι μας είναι πιο έτοιμοι, αφού έχουν περισσότερα επίσημα παιχνίδια στα πόδια τους. Μην ξεχνάμε ακόμη ότι κάποιοι παίκτες μας όπως ο Vierinha και ο Vitolo δεν είχαν παιχνίδια στα πόδια τους». Για το πρόβλημα στο γκολ: «Προσπαθούμε μέσα από τις προπονήσεις να βελτιωθούμε στα τελειώματα φάσεων». Για την αντίδραση του Conceicao μετά την αλλαγή του δήλωσε: «Είναι ένα εσωτερικό ζήτημα, δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω».

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...