Μικρή η τουριστική κίνηση σε όλη την χώρα

Εμφανώς λιγότερη είναι η τουριστική επισκεψιμότητα στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας τον Ιούλιο σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων.

Κοντολογίς, οι αφίξεις το πρώτο επτάμηνο του έτους υπολογίζεται πως μειώθηκαν σε ποσοστό της τάξεως του 8,5% ενώ παράλληλα οι συναλλαγματικές εισπράξεις σημείωσαν καθοδική πορεία 14,5%.

Παρόλα ταύτα οι ιθύνοντες του ΙΤΕΠ παρουσιάζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι από τον αριθμό των επισκεπτών στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ενώ την ίδια ώρα αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η επισκεψιμότητα του Αυγούστου.

Λιγότερη μείωση τουριστικής κίνησης δέχτηκαν οι εξής προορισμοί: η Ρόδος, η Σκιάθος και η Ζάκυνθος, με υποχώρηση των αφίξεων κατά 3%. Στον αντίποδα κατατάσσονται οι: Χίος (-26,3%), Κεφαλονιά (-23,6%), Σάμος (-14,1%) και Χανιά (-13,4%).

Όσον αφορά την Χαλκιδική, ο αριθμός των αφίξεων των Ρώσων τουριστών καταγράφει μείωση 20% ενώ το Ηράκλειο Κρήτης «γονατίζει» καθότι οι αφίξεις Γερμανών και Βρετανών έκαναν ελεύθερη πτώση, ήτοι μείωση 50% και 35% αντίστοιχα.

ΠΗΓΗ:WWW.STIFORA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...