ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ................

Η καταξίωση, η αναγνώριση, η δόξα και η ανταμοιβή (ηθική και υλική) είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα κάθε ανθρώπινης προσπάθειας. Σαφέστατα και δεν υπάρχει κάτι το μεμπτό σ’ αυτό. Το πρόβλημα έγκειται στο μέσω ποιων τρόπων υλοποιείται αυτή η προσπάθεια και ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειές του. Όταν ο Μακιαβέλι (Ιταλός πολιτικός του Μεσαίωνα) υποστήριζε μέσω της θεωρίας του πως “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”, γνώριζε εκ των προτέρων πως οι θιασώτες της συγκεκριμένης άποψης θα ήταν αρκετοί.Η καταξίωση, η αναγνώριση, η δόξα και η ανταμοιβή (ηθική και υλική) είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα κάθε ανθρώπινης προσπάθειας. Σαφέστατα και δεν υπάρχει κάτι το μεμπτό σ’ αυτό. Το πρόβλημα έγκειται στο μέσω ποιων τρόπων υλοποιείται αυτή η προσπάθεια και ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειές του.

Όταν ο Μακιαβέλι (Ιταλός πολιτικός του Μεσαίωνα) υποστήριζε μέσω της θεωρίας του πως “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”, γνώριζε εκ των προτέρων πως οι θιασώτες της συγκεκριμένης άποψης θα ήταν αρκετοί.

Το κακό είναι πως ο μακιαβελισμός βρίσκει πλήρη εφαρμογή και στον αθλητισμό. Επαγγελματίες, ημιεπαγγελματίες ή ερασιτέχνες στο βωμό του… κέρδους δεν αρνούνται να θυσιάσουν αξίες και ιδανικά προκειμένου να φτάσουν εν μία νυκτί στην κορυφή. Σ’ ένα μετάλλιο, σ’ ένα παγκόσμιο ρεκόρ, σε μια διάκριση, που θα τους κάνουν τουλάχιστον… ημίθεους. Η ευκολότερη οδός για να επιτύχουν το σκοπό τους είναι η βοήθεια από ουσίες, αποδεδειγμένα βλαβερές για τον ανθρώπινο οργανισμό, που η συστηματική χρήση τους, σε συνδυασμό βέβαια με τις ικανότητες του εκάστοτε αθλητή, αυξάνει με μιας τις επιδόσεις.

Καλά καταλάβατε! Δεν αναφερόμαστε σε τίποτα παραπάνω από το ντόπινγκ, για το οποίο κάναμε μια πλήρη καταγραφή του τι έχει συμβεί τον τελευταίο αιώνα. Όχι δεν θα μπούμε στα άδυτα των εργαστηρίων των εταιρειών που δουλεύουν πυρετωδώς πάνω στην εξέλιξη στην χρήση απαγορευμένων ουσιών. Απλώς, ερευνώντας στοιχεία και δημοσιεύματα δημιουργήσαμε το δικό μας φάκελο για τη… μάστιγα που πλήττει τα ταρτάν, τα παρκέ, τις πισίνες και τα κλειστά γυμναστήρια.

Πηγή:contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...