Αγριεύει η κόντρα Καραμανλή-Παπανδρέου με εκλογικό φόντo

Όσο πλησιάζουμε προς τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το κλίμα όλο και φορτίζεται, τόσο από πλευράς Νέας Δημοκρατίας όσο και από το ΠΑΣΟΚ.

Στο κυβερνόν κόμμα, συζητιέται αναμεταξύ υπουργών και βουλευτών έντονα το ζήτημα των εκλογών και κατά πόσον κάτι τέτοιο θα συνέφερε τη Νέα Δημοκρατία δεδομένου ότι οι δημοσκοπήσεις που πρόκειται να δουν πολύ σύντομα το φως της δημοσιότητας δείχνουν πολύ μεγάλο άνοιγμα της ψαλίδας υπέρ του ΠΑΣΟΚ, σε βαθμό που αγγίζει και το 7%. Σουφλιάς και Λούλης εισηγούνται εκλογές στον Πρωθυπουργό, ωστόσο οι περισσότεροι βουλευτές και Υπουργοί δε συμφωνούν διότι γνωρίζουν ότι μία ενδεχόμενη εκλογική αναμέτρηση θα τους θέση εκτός υπουργικών ή ακόμα και βουλευτικών θέσεων.

Σε κάθε ευκαιρία, πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος ρίχνει τα βέλη του προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προς τον ίδιο το Γιώργο Παπανδρέου κατηγορώντας τον ευθέως για γενικολογίες, για έλλειψη προτάσεων και θέσεων και "απλό σχολιαστή εξελίξεων των οποίων την ύπαρξη αγνοούσε για πολλούς μήνες".

Από την άλλη, ο Γιώργος Παπανδρέου κατηγορεί τον Κώστα Καραμανλή ότι προσπαθεί να οργανώσει την έξοδό του και βρίσκεται σε δίλημμα για το αν πρέπει να διενεργήσει εκλογές ή να κάνει ανασχηματισμό, δίλημμα το οποίο δεν αφορά τους πολίτες, σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Έκανε, επιπλέον λόγο ο κύριος Παπανδρέου για τομές στο πολιτικό σύστημα και ανάταξη των δημοσιονομικών της χώρας ως ανάγκη για την έξοδο από την κρίση.

Αιχμηρός απέναντι σε όσους κάνουν λόγο για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ήταν ο κύριος Παπανδρέου χαρακτηρίζοντας αυτά τα σενάρια ως "αστεία" που κυκλοφορούν με σκοπό να δώσουν "σωσίβιο" στον κύριο Καραμανλή

Αναμένονται οι εξελίξεις των επομένων ημερών οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι ιδιαιτέρως έντονες μιας και το κλίμα θα αρχίσει να πολώνεται και από τις δύο πλευρές και οι προσωπικές επιθέσεις Καραμανλή-Παπανδρέου θα ενταθούν βαδίζοντας προς τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης..

www.stifora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...