Τι γίνεται στον Αντ1 με τις εθελούσιες απολύσεις;


Νέα επιστολή προς το Δ.Σ. της “ακυβέρνητης” ΕΣΗΕΑ απέστειλαν οι δημοσιογράφοι του ραδιοφώνου του ΑΝΤΕΝΝΑ, ζητώντας ακόμη μια φορά την παρέμβαση του σωματείου τους για τις συνεχιζόμενες “εθελούσιες” απολύσεις που έχουν αποδεκατίσει...



τον ενημερωτικό τομέα του σταθμού, και έχουν οδηγήσει στην καθημερινή καταστρατήγηση των βασικών αρχών άσκησης της δημοσιογραφίας.

“Ηδη σας έχω ενημερώσει για τις πέρα από κάθε δεοντολογία και επαγγελματισμό, συνθήκες δουλειάς μας”, σημειώνει στην επιστολή της η εκπρόσωπος των συντακτών Λίντα Γιαννοπούλου. Και αναφέρει: “την υποχρέωσή μας να αντιγράφουμε από blogs, την αποψίλωση του ρεπορτάζ, τη χρήση από τη Διεύθυνση συναδέλφων της τηλεόρασης που δεν αμείβονται, την περικοπή των κυριακάτικων αμοιβών που ανταλλάσσονται με ρεπό, τις πιέσεις για αλλαγή ωραρίου και αντικειμένου, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων κ.ά”.

“Σας θυμίζω ότι για όλα αυτά εκκρεμεί η κλήση ενώπιον σας του διευθυντή του σταθμού κ. Στάμου” , επισημαίνει η εκπρόσωπος, “για την οποία ‘δεσμεύτηκαν’ ένα μήνα πριν τις εκλογές της ΕΣΗΕΑ τα μέλη του Δ.Σ. και τα οποία σήμερα έχουν επανεκλεγεί, όπως και ο προηγούμενος πρόεδρος της Ενωσης μας”. “Οι συνάδελφοί μου κι εγώ απαιτούμε πλέον, να κληθεί αμέσως ο κ. Στάμου” ο οποίος επαίρεται δημοσίως για το ότι δεν έχει ενοχληθεί από κανέναν.

Οι συνάδελφοι του ΑΝΤΕΝΝΑ προχωρούν σε Συνέλευση και καλούν το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ να παρέμβει δυναμικά, διότι όπως σημειώνεται στην επιστολή “Διαπιστώνουμε, με το χειρότερο τρόπο, γιατί το βιώνουμε κάθε μέρα, ότι τα εργασιακά μας δικαιώματα καταρρέουν και ΄τι το κακό δεν θα σταματήσει εδώ’, καθώς πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι κάποιοι από εμάς έχουν στοχοποιηθεί και ίσως βρίσκονται ένα βήμα πριν από την έξοδο και την ανεργία”.

Περισσότερα στο http://syspeirosi.wordpress.com/ και στο http://activemedia.gr
lsdj75

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...