Ελλάδα-Λουξεμβούργο 2-0 (δεύτερο ημίχρονο)




Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα ο τελευταίος αγώνας της Εθνικής μας ομάδας για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2010 κόντρα στο Λουξεμβούργο στο ΟΑΚΑ.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην αποψινή αναμέτρηση θα παίξει με αποκλειστικό στόχο τη νίκη, η οποία θα της δώσει την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκρισή της στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μέσω των αγώνων μπαράζ.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός, Ότο Ρεχάγκελ παρέταξε την Εθνική μας με αρκετές αλλαγές. Συγκεκριμένα ο Γιώργος Φωτάκης ξεκίνησε βασικός, παίρνοντας έτσι το «βάπτισμα του πυρός» με το εθνόσημο, ενώ κάτω από τα δοκάρια αντί του Τζόρβα επιλέχθηκε ο Μιχάλης Σηφάκης.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε νωθρά το παιχνίδι, κόντρα στο Λουξεμβούργο, που έχει παραταχθεί με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να επισκεφθεί τα καρέ της αντιπάλου της στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης.

Στη συνέχεια η ομάδα μας ανέβασε στροφές, καταφέρνοντας στο 20' να απειλήσει με έναν σουτ του Φωτάκη από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, που όμως πέρασε άουτ.

Το συγκρότημα του Γκι Χέλερς, που όπως προαναφέραμε με την αμυντική του παράταξη έχει κάνει τη… ζωή δύσκολη στους διεθνείς μας δημιούργησαν την πρώτη καλή ευκαιρία του στο 25' με ένα καλό σουτ του Κιτένγκε, που απομάκρυνε σε κόρνερ ο Σηφάκης.

Η ανωτερότητα της ομάδας μας μετουσιώθηκε σε γκολ με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα.

Ο Καραγκούνης με ωραία εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά βρήκε τον Τοροσίδης, ο οποίος με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Ζουμπέρ, κάνοντας το 1-0.

Τρία λεπτά αργότερα κι ενώ δεν είχαν κοπάσει οι πανηγυρισμοί, μετά το γκολ του "Τόρο", ο "ζεστός" από το παιχνίδι με τη Λετονία (είχε πετύχει τέσσερα γκολ), Φάνης Γκέκας έκανε το 2-0.

Ο διεθνής επιθετικός έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη με ωραία κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας μας, δίνοντας τέλος στην... σεμνή τελετή.

Κι ενώ όλα κυλούσαν ιδανικά για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήρθε ο τραυματισμός του Σωτήρη Κυργιάκου, ο οποίος τραυματίστηκε κι αντικαταστάθηκε στο 43' απο τον Βαγγέλη Μόρα.

Στο δεύτερο μέρος ο Ότο Ρεχάγκελ προτίμησε να φρεσκάρει τη μεσαία γραμμή της ομάδας μας, περνώντας στον αγώνα τον Πλιάτσικα στη θέση του Γιώργου Φωτάκη, που σήμερα έκανε το ντεμπούτο του με την εθνική.

Η πρώτη αξιόλογη ευκαιρία για την ομάδα μας στην επανάληψη δημιουργήθηκε στο 54', με τον Σαλπιγγίδη, που μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και από δύσκολη γωνία δοκίμασε να πλασάρει τον πορτιέρο του Λουξεμβούργου, χωρίς όμως επιτυχία.

Τρία λεπτά αργότερα άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες στο παιχνίδι, προς όφελος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Ο Παγιάλ στο 57' αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για ένα σκληρό μαρκάρισμα στον Σαλπιγγίδη, αφήνοντας το Λουξεμβούργο με 10 παίκτες.

Η Εθνική μας ομάδα, παρά το γεγονός ότι είχε το τρίποντο στο τσεπάκι της, μετά τα δύο γρήγορα γκολ δεν επαναπαύτηκε στα κεκτημένα της, αφού προσπάθησε να αυξήσει το δείκτη του σκορ.

Στο 69' ο Καραγκούνης απείλησε με μακρινό δυνατό σουτ, ωστόσο ο γκολκίπερ του Λουξεμβούργου μπλόκαρε τη μπάλα, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μόρας σκόραρε, με τον διαιτητή του αγώνα ωστόσο να ακυρώνει ορθώς το γκολ.

Το... ρεσιτάλ των χαμένων ευκαιρίων συνεχιστηκε και στο 75' ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, έχοντας εξουδετερώσει τον Ζουμπέρ με διαγώνιο πλασέ σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Λουξεμβούργου.

Κίτρινες κάρτες:, Πλιάτσικας-Παγιάλ

Κόκκινές:Παγιάλ

Ελλάδα: Σηφάκης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Κυργιάκος, Αβρ. Παπαδόπουλος, Φωτάκης, Πατσατζόγλου, Τοροσίδης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Γκέκας.

Λουξεμβούργο: Ζουμπέρ, Κίντσινγκερ, Παγιάλ, Χόφμαν, Μπλεζ, Πέτερς, Στράσερ, Μπέτμερ, Κίτενγκε, Γένις, Μουτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...