Η μεγάλη ανατροπή στη δίκη της χρονιάς


Την ανατροπή στη δίκη θα την κάνει ο ίδιος ο κατηγορούμενος»! Αυτή είναι η φράση-βόμβα του ενός από τους συνηγόρους του κατηγορουμένου, που ακούστηκε στο περιθώριο της ακροαματικής διαδικασίας την περασμένη Παρασκευή, δεύτερη κατά σειρά μέρα της δίκης για τη δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου. Είναι..
.
μια σημαντική δήλωση για το τι θα προκύψει από την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε θα συνεχιστεί η κατάθεση των μαρτύρων. Η κορύφωση όμως θα είναι η αποκαλυπτική απολογία του Γεωργιανού κατηγορούμενου Δαβίδ Μουρτινέλι. Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπεράσπιση επιφυλάσσει για τη δίκη έναν... άσο στο μανίκι της, στην προσπάθειά της να «σπάσει» την καταδίκη σε ισόβια με την εξασφάλιση ελαφρυντικού.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, με την κατάθεση του διορισμένου ιατροδικαστή ως τεχνικού συμβούλου από την πλευρά των δύο υπερασπιστών του κατηγορουμένου θα τεθούν υπό αμφισβήτηση ακόμη και τα συμπεράσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης, που φέρει την υπογραφή του προϊσταμένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Φίλιππου Κουτσάφτη.

Και αυτό διότι, κατά την υπεράσπιση, δεν έχουν δοθεί επαρκείς επιστημονικές ερμηνείες για τα πισώπλατα χτυπήματα που δέχθηκε το θύμα και που δεν συνάδουν με τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου, ότι τη στιγμή της σφαγής «ο Σεργιανόπουλος ήταν από πάνω από τον κατηγορούμενο με την πλάτη του ακουμπισμένη στο στήθος και άρχισε να τον χτυπά με το μαχαίρι που κρατούσε στο αριστερό του χέρι στην κοιλιά, στο στήθος όπου έβρισκε...».

Πάντως ο γαμπρός του θύματος Χρήστος Παπαθεοδώρου, εκφράζοντας και τη γνώμη της οικογένειας του άτυχου ηθοποιού αμέσως μετά τη δολοφονία, δεν έπαψε στιγμή να επιμένει στην άποψη ότι η Αστυνομία διενήργησε «επιπόλαιες έρευνες», αλλά και να επισημαίνει τις «τρύπες» και τα ερωτήματα που παρουσιάζουν κρίσιμα σημεία της ανάκρισηης, με αποτέλεσμα να μην αποκαλυφθούν οι «τουλάχιστον ακόμη δύο συνεργοί», οι οποίοι σκότωσαν τον κουνιάδο του τη νύχτα της 3ης Ιουνίου στο διαμέρισμά του στο Παγκράτι. Να θυμίσουμε ότι οι συγγενείς του Νίκου Σεργιανόπουλου υποστηρίζουν πως το κίνητρο της άγριας δολοφονίας δεν είναι σεξουαλικό, αλλά εντοπίζεται στον αδίστακτο κόσμο των ναρκωτικών.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να καταθέσει στο δικαστήριο και ένας φίλος γυμναστής του Νίκου Σεργιανόπουλου από τον Πειραιά, στον οποίο το θύμα φέρεται να είχε εκμυστηρευτεί πριν από τη δολοφονία του ότι «σε μία εβδομάδα θα ακούσεις κάτι που θα μείνεις με το στόμα ανοιχτό».

πηγή Espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...