ΜΠΡΑΒΟ ΥΠΟΥΡΓΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΞΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ


Φαίνεται ότι ο νέος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη (πολύ αμερικανιά μας κάνει η ονομασία) ενδιαφέρεται για την υστεροφημία του. Δεν είχαμε ακόμη καλά καλά τελειώσει το κείμενο του Σταύρου(το διαβάζαμε και εμείς) και η πληροφορία της απομάκρυνσης του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ έφτασε και στο blog μας.


 Είναι σίγουρο ότι ο κύριος Τσιατούρας δεν υπήρξε πετυχημένος στα καθήκοντά του, και σίγουρα αρκετοί αστυνομικοί παίρνοντας για παράδειγμα την  ελαστικότητά που έδειχνε απέναντι σε ανεπίτρεπτες συμπεριφορές τους είχαν μεταβάλει την ΕΛ.ΑΣ σε ένα συμφερτό  ασυδοσίας και αυθαιρεσίας απέναντι στον πολίτη. Τον πολίτη ανεξάρτητα χρώματος και φυλής και μάλιστα και ο διαχειριστής αυτού εδώ του blog βίωσε την αυθαιρεσία της ΕΛ.ΑΣ όταν οδηγήθηκε στο αυτόφωρο επειδή δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας και επειδή προσπάθησε να βοηθήσει μια κυρία από το να μην υπογράψει μια κλήση παράβασης την οποία ουδέποτε είχε κάνει. Τα χθεσινά γεγονότα στα Εξάρχεια και ο αρνητικός αντίκτυπος στην κοινωνία οδήγησαν τον Υπουργό να πάρει μια απόφαση που από καιρό είχε σκεφτεί. Γιατί με Τσιατούρα στην ηγεσία η ΕΛ.ΑΣ ήταν εγκλωβισμένη σε πράξεις και πρακτικές του παρελθόντος. Και όλη αυτή την αρνητική εικόνα που έβγαζαν οι Έλληνες Αστυνομικοί την χρεώθηκε και η προηγούμενη Κυβέρνηση. Πολλές φορές ο κ. Μαρκογιαννάκης είχε εκτεθεί από τον κύριο Τσιατούρα όμως δεν προχώρησε τότε στην καρατόμησή του κάτι που θα βοηθούσε και την προηγούμενη Κυβέρνηση να χάσει με μικρότερη διαφορά τις εκλογές. Τώρα όμως υπάρχει και το άλλο θέμα πως θα διαλύσει ο νέος Αρχηγός την νοοτροπία τόσων πολλών Αστυνομικών και κυρίως πως θα καταφέρει ο νέος Υπουργός να μην κάνει τα λάθη των προκατόχων του; Εμείς δεν είμαστε εδώ για να δώσουμε συμβουλές αλλά για να καυτηριάσουμε απαράδεκτες συμπεριφορές από όπου και εάν προέρχονται. Ήμασταν εδώ να καταδικάσουμε και τις επιθέσεις εναντίον Αστυνομικών αλλά δεν ανεχόμαστε συμπεριφορές της ΕΛ.ΑΣ που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Για όσους μας κατηγορούν για ΦΑΣΙΣΤΕΣ καλό θα ήταν να κοιτάξουν οι ίδιοι τι λένε και κυρίως τι γράφουν γιατί εμείς μέρα με την μέρα δείχνουμε ότι ο δικός μας "φασισμός" είναι προς όφελος του πολίτη , δεν τον φιμώνει, σέβεται την διαφορετικότητα, και κυρίως δέχεται την ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ στην έκφραση ΑΠΟΨΗΣ όταν κάποιοι ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΙ εγκέφαλοι επιβάλουν το ΟΡΘΟ κατά την γνώμη τους και ζητάνε να μην ΥΠΑΡΧΕΙ αμφισβήτηση στις ΙΔΕΕΣ τους που οδήγησαν σε ξεπεσμό όλα τα πρώην Ανατολικά Κράτη. Εμείς παραμένουμε ανοιχτή στον ΔΙΑΛΟΓΟ που αμφισβητεί το οποιοδήποτε κατεστημένο είναι εις βάρος της ανθρώπινης εξέλιξης αλλά και εις βάρος της κοινωνίας που φυσικά και θα ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ σε κάθε μορφή καταπίεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...