Παράνομη σύλληψη Ελληνίδας διπλωματικής υπαλλήλου στην Ιερουσαλήμ

Σε σύλληψη και παράνομη κράτηση επί τρεις ώρεςε Ελληνίδας διπλωματικής υπαλλήλου η οποία εργάζεται στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στα Ιεροσόλυμα προχώρησαν πριν μερικές μέρες οι αρχές ασφαλείας του Ισραήλ.

Πιο συγκεκριμένα, η διπλωματική υπάλληλος ενώ βρισκόταν με το αυτοκίνητό της στην περιοχή των Ανατολικών Ιεροσολύμων (παλαιστινιακός τομέας υπό κατοχή του Ισραήλ), βρέθηκε μπροστά σε μια συγκέντρωση η οποία ξεκινούσε εκείνη τη στιγμή. Παρκάρισε το όχημά της και κατέβηκε για να ρωτήσει τι ακριβώς συμβαίνει.

Μέλη ξένων μη κυβερνητικών οργανώσεων την ενημέρωσαν ότι πρόκειται για διαδήλωση ενάντια στην πολιτική - κατασχέσεων σπιτιών παλαιστινίων της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και εξώσεών τους από τις εστίες τους - που ακολουθεί τον τελευταίο χρόνο το Ισραήλ.

Τη στιγμή εκείνη αστυνομικές δυνάμεις κινήθηκαν για να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους και συνέλαβαν τη διπλωματική υπάλληλο παρά το γεγονός ότι η ίδια τους ενημέρωσε για την ιδιότητά της και τους έδειξε το διπλωματικό της διαβατήριο.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου της κράτησαν το διαβατήριο και της αφαίρεσαν το κινητό της τηλέφωνο, κατηγορώντας την για «συμμετοχή σε παράνομη συγκέντρωση και αντίσταση κατά της αρχής».

Αφού ενημερώθηκε για το συμβάν από μέλος διεθνούς μη κυβερνητικής οργάνωσης, ο γενικός πρόξενος Ιεροσολύμων Σ. Αθανασίου πήγε στο αστυνομικό τμήμα και ζήτησε την άμεση απελευθέρωση της Ελληνίδας διπλωματικής υπαλλήλου. Ο διοικητής του τμήματος όμως αρνήθηκε να την αφήσει ελεύθερη, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει διπλωματική ασυλία.

Τελικά, η υπάλληλος του Προξενείου μας αφέθηκε ελεύθερη, τρεις ώρες αργότερα, μετά από παρέμβαση του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...