Βρετανία: Αναστάτωση από την απεργία των ταχυδρομείων


Χιλιάδες εργαζόμενοι στα βρετανικά ταχυδρομεία (Royal Mail) αποχώρησαν σήμερα από τη δουλειά τους, ξεκινώντας 48ωρη απεργία σε εθνικό επίπεδο, μετά το ναυάγιο των συνομιλιών μεταξύ της κυβέρνησης και του σωματείου τους.
Πρόκειται για την πρώτη απεργία των υπαλλήλων σε εθνικό επίπεδο εδώ και δύο χρόνια. Το σωματείο αποδίδει την ευθύνη για την απεργία στην αποτυχία των εργοδοτών τους και της κυβέρνησης να καταλήξουν σε συμφωνία.


Αιτία της απεργίας που αναμένεται να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στις ταχυδρομικές υπηρεσίες, είναι μία πολύμηνη διαμάχη σχετικά με τους μισθούς, τις θέσεις εργασίας και τα σχέδια εκσυγχρονισμού που η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι είναι απαραίτητο να υλοποιηθούν προκειμένου να επιβιώσει η εταιρεία.
«Δεν εκσυγχρονίζουν τις υπηρεσίες, σχεδιάζουν τεράστιες περικοπές», δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του σωματείου των εργαζομένων Ντέιβ Ουάρντ. «Αυτό που θέλουμε είναι μια ευκαιρία να λύσουμε το πρόβλημα. Δεν θέλουμε να βλάψουμε τους πελάτες – δεν έχουμε άλλη επιλογή».
Ο πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν δήλωσε χθες ότι οι απεργίες είναι αντιπαραγωγικές και δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να επιλυθεί η διαμάχη.
Η κυβέρνηση σχεδίαζε να πουλήσει το 30% της επιχείρησης, ωστόσο ανέβαλε την πώληση λόγω των δυσμενών συνθηκών που επικρατούν στην αγορά και των αντιδράσεων από την πλευρά των εργαζομένων και βουλευτών των κυβερνώντων Εργατικών.
Πηγές: Reuters, BBC








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...