Ο ΧΤ Κάτε έκανε ό,τι μπορούσε στο α΄ μέρος, για να διασύρει τον ΠΑΟ στην Καβάλα



Γιώργος Αρκουλής
Αν ήταν…νομοθετημένο το πρόστιμο σε βάρος προπονητή, τότε με άνεση θα το διεκδικούσε ο αντικαπνιστής Ολλανδός του Παναθηναϊκού Χεν Τεν Κάτε. Όχι γιατί η ομάδα του δεν προσπάθησε στο β΄ μέρος τόσο να φτάσει στην ισοφάριση όσο και να αποφύγει διασυρμό στην Καβάλα, αλλά για την άνεση με την οποία είχε σχεδιάσει την τακτική του. Σε απλά ελληνικά, ο κ. Κάτε το «έπαιξε» μάγκας αλλά όχι για πολύ! Βλέποντας τους ‘καμικάζι’ της γηπεδούχου να στήνουν πάρτι στο τερέν, έριξε στη μάχη τα καλά του ‘χαρτιά’ (δηλαδή Καραγκούνη-Σαλπιγγίδη), ο Σισέ έγινε κάπως χρήσιμος και στο τέλος οι ‘πράσινοι’ (με μπόλικη τύχη) απέφυγαν τα χειρότερα.

Η Καβάλα, ομάδα μοντέλο θάρρους και αυτοπεποίθησης, απέδειξε –όπως και στο…Λιμάνι- ότι δίκαια παλεύει τα ματς και εισπράττει βαθμούς που πριν δύο χρόνια (στην Γ’ Εθνική) ούτε μπορούσαν να ονειρευτούν οι οπαδοί της. Και να σκεφθείτε ότι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας της Καβάλας δεν γνωρίζουν αν το συμβόλαιό τους είναι εξασφαλισμένο (με τον μεγαλομέτοχο Ψωμιάδη φυγόδικο και –όπως ακούγεται- άφαντο προκειμένου να αποφύγει την σύλληψη. Όπως και να’ χει, το ισόπαλο αποτέλεσμα τους αδικεί. Ο διαιτητής Παππάς αντιμετώπισε σπέσιαλ την ‘μεγάλη’ ομάδα, χαρίζοντας αποβολή στον Σαλπιγγίδη.

Ο Ολυμπιακός, στην κορυφή πλέον μαζί με τον… «αιώνια αγαπημένο του», δεν είχε δύσκολο έργο κόντρα στον Αστέρα, επανέλαβε το χορταστικό 3-0 της προηγούμενης νίκης του και πλέον περιμένει την Σταντάρ Λιέγης με αισιοδοξία για νίκη, που θα ικανοποιήσει (και) τον νέο οικονομικό σύμμαχο του Σωκράτη εντιμότατο Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

ΠΑΟΚ, Εργοτέλης και Άρης ακολουθούν τα δύο βαθμοθηρικά του τουρνουά Στην Τούμπα φάνηκε κάποια ανάκαμψη και στη Χαριλάου νέα γκρίνια, μολονότι ο αγώνας στο Ηράκλειο δεν θεωρούνται εύκολος. Την πρώτη νίκη της Λάρισας κάπου την περίμεναν οι οπαδοί της, όσοι έδωσαν συγκινητικό παρών στο «Αλκαζάρ» υπό βροχή. Ήρωες χαρακτηρίζονται και οι οπαδοί της ΑΕΚ πηγαίνοντας στο ΟΑΚΑ για την αναμέτρηση με τον ουραγό Πανθρακικό. Σε αυτό το ματς είχαμε το σκορ της 7ης αγωνιστικής, αλλά η «Ενωση» (με κορυφαίο τον Σάχα!), έδειξε ακόμη μία φορά χτυπητές αδυναμίες. Ο Καρτιέ της Κομοτηνής το πάλεψε με αξιώσεις.

Πρώτη νίκη και για τον Ατρόμητο στο Περιστέρι σε βάρος του αδύνατου Λεβαδειακού. Και αυτή αναμενόμενη, με βάση την ποιότητα των παικτών του Γιώργου Δώνη σε σχέση με αυτούς του βαμβακοπαραγωγού Γιάννη Κομπότη. Όσο για τον Πανιώνιο; Χωρίς τον καλοπερασάκια (στην Ελλάδα) Ρεκόμπα αλλά με τον Μάλαμπαν να κάνει σεφτέ στα γκολ, πέτυχε καθαρή νίκη, υπερασπίστηκε την εστία του Μπέλιτς όταν χρειάστηκε, άξιζε τρίτο γκολ (από πέναλτι που δεν του δόθηκε) και μη θεωρήσετε τώρα υπερβολή αν ακούσετε από κάποιον «πάνθηρα» (περιλαμβανομένου και του προέδρου Τσακίρη) «Πάμε να προλάβουμε το ΟΥΕΦΑ». Προσοχή, το πιστεύουν, καθώς πιστεύουν ότι οι δύσκολες μέρες πέρασαν!

Δύο λόγια για το «μονοπώλιο» μεταδόσεων από τη «Nova». Δυστυχώς, χωρίς να συντρέχει σοβαρός λόγος, ο σχολιαστής του αγώνα της Καβάλας αποφάσισε για μεγάλο διάστημα να κάνει ‘μνημόσυνο’ της μέτριας απόδοσης του Παναθηναϊκού («τι φταίει», «τι πρέπει να αλλάξει ο προπονητής», τέτοια), λες και αμείβεται για να κρίνει αποκλειστικά τη μία πλευρά, την φωτεινή, του φεγγαριού. Προφανώς το γενναίο παιγνίδι των παικτών της Καβάλας βρισκόταν στο σκότος… Γιατί άραγε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...