Ψέμα η πτώση μετεωρίτη στη Λετονία





Σενάριο επιστημονικής φαντασίας αποδείχθηκε η δήθεν πτώση μετεωρίτη, πριν λίγες μέρες σε ένα χωριό της Λετονίας. Συγκεκριμένα, επρόκειτο για διαφήμιση της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Tele2, που παραδέχθηκε ότι σκηνοθέτησε για διαφημιστικούς σκοπούς την «πτώση». Εν τω μεταξύ, η ψευδής είδηση έκανε βεβαίως τον γύρο του κόσμου.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Leta, ισχυρίστηκε ότι η φάρσα έγινε προκειμένου να «τονώσουν την αυτοπεποίθηση της λετονικής κοινωνίας» και να δώσουν στον υπόλοιπο κόσμο και άλλου είδους ειδήσεις από τη χώρα αυτή, πέραν της οικονομικής κρίσης που τη μαστίζει.

Ωστόσο, δεν το ευχαριστήθηκαν όλοι με αυτή την εξήγηση όπως… η υπουργός Εσωτερικών της χώρας, η οποία χαρακτήρισε το περιστατικό «κυνικότατο εμπαιγμό» και κατηγόρησε την εταιρεία ότι εξευτέλισε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της χώρας. «Θα χρεωθούν για τη δαπάνη και η αστυνομία θα αποφασίσει εάν πρέπει να διωχθούν και ποινικά», τόνισε η υπουργός.

Η είδηση για την πτώση μετεωρίτη σε ένα απομακρυσμένο χωράφι στη Βόρεια Λετονία βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ύστερα από την εμφάνιση στο YouTube ερασιτεχνικού video που απεικόνιζε την πτώση φλεγόμενου αντικειμένου και τη δημιουργία κρατήρα διαμέτρου 15 μέτρων.



Επί τόπου έσπευσαν η πυροσβεστική, ο στρατός, επιστήμονες και δημοσιογράφοι, ενώ η ιδιοκτήτρια του χωραφιού εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία… χρεώνοντας αντίτιμο για την είσοδο στο χώρο όσων επιθυμούσαν να δουν από κοντά τον… κρατήρα!

Πάντως, οι επιστήμονες είχαν εκφράσει από την πρώτη στιγμή τις επιφυλάξεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...