Σήμερα και η ανακοίνωση Σαμαρά




Τρέχουν οι εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία.

Μετά την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, αναμένεται σήμερα να ανακοινώσει και επισήμως την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ο Αντώνης Σαμαράς.

Εν τω μεταξύ, φαίνεται ότι οι τρεις βασικοί διεκδικητές της προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας κατέληξαν σε επί της αρχής συμφωνία για εκλογή προέδρου από τη βάση.


Η εκλογή προέδρου τοποθετείται χρονικά στα τέλη Νοεμβρίου, και πληροφορίες θέλουν τον Κώστα Καραμανλή να αλλάζει στάση, αποδεχόμενος πρόταση να παραμείνει έως τότε στο τιμόνι της Ρηγίλλης.

Δεδομένων των εξελίξεων, η Οργανωτική Επιτροπή αναμένεται να εισηγηθεί τη μετατροπή τού εκτάκτου συνεδρίου σε τακτικό, ώστε να εγκριθεί η αλλαγή της διαδικασίας ανάδειξης αρχηγού και του τρόπου με τον οποίο θα αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου τα μέλη του κόμματος.

Εκτός απροόπτου, δικαίωμα ψήφου θα αποκτήσουν όσοι εγγραφούν μέλη έως τα μέσα Νοεμβρίου, ενώ τα παλαιότερα μητρώα των κομματικών οργανώσεων θα διαγραφούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...