Η παχυσαρκία στο στόχαστρο της Ε.Ε.




Εκστρατεία για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας των νέων και την μη ενασχόληση τους με τον αθλητισμό ξεκινά η Ευρωπαϊκή επιτροπή ύστερα από έρευνες, τα αποτελέσματα των οποίων έδειξαν ότι ένα εκατομμύριο νέοι στην Ε.Ε. είναι σήμερα χοντροί και αγύμναστοι.

Επιδίωξη της πρωτεργάτισσας της καμπάνιας και επιτρόπου κ. Μπόελ είναι η μείωση του ποσοστού των υπέρβαρων νέων και η ανάγκη εκγύμνασης τους.

Μέσα στις επόμενες οχτώ εβδομάδες τα λεωφορεία της καμπάνιας «Tasty Bunch», θα επισκεφτούν 180 σχολεία σε Βρετανία, Ιρλανδία, Βέλγιο, Γαλλία, Πολωνία, Εσθονία και Λιθουανία για να πείσουν τους 18.000 μαθητές για τη σημασία των φρούτων και των λαχανικών στη διατροφή τους.

«Δε θα επισκεφτούμε συγκεκριμένα ιδρύματα για υπέρβαρους αλλά είναι σημαντικό να μιλήσουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερους, ακόμη και στους γονείς, για κάποιες ιδέες υγιεινής διατροφής», διευκρίνισε η επίτροπος Φίσερ Μπόελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...