Το παιδί του Πειραιά!

 
Με τον καλύτερο τρόπο συνδυάστηκε η επιστροφή του Λουτσιάνο Γκαλέτι αφού ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει τις νίκες απέναντι σε Αστέρα Τρίπολης και Σταντάρ Λιέγης με τον Αργεντινό στην ενδεκάδα. Ο 29χρονος μέσος, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε αθλητική εφημερίδα αναφέρθηκε στην...

καταλυτική παρουσία του Ζίκο στην ομάδα και τόνισε μεταξύ άλλων ότι νιώθει Πειραιώτης.

Ακολουθούν τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του Λουτσιάνο Γκαλέτι στο «Goal»

-Πόσο δύσκολο ήταν το τρίποντο με τη Σταντάρ για τον Ολυμπιακό;

«Πάντα όταν έχεις να παίξεις ένα παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ εντός έδρας είναι αναμενόμενο να παίξουμε δυνατά για τη νίκη, γιατί το κλίμα που δημιουργείται από τον κόσμο μας είναι εξαιρετικό. Νιώθουμε πάρα πολύ καλά γιατί κερδίσαμε απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο. Εξελίχθηκε πολύ καλά η βραδιά».

-Υπήρξε στιγμή που ένιωσες πως δεν θα τα καταφέρετε;

«Όχι πίστευα στη νίκη μέχρι το τέλος. Δεν μου έφυγε ποτέ από το μυαλό ότι μπορούμε να πάρουμε τη νίκη γι αυτό άλλωστε την κυνηγούσαμε μέχρι το τελευταίο λεπτό, απλά όταν φτάνεις στα τελευταία λεπτά νιώθεις ότι στενεύουν τα περιθώρια. Ποτέ δεν σταματήσαμε να το πιστέψουμε, ξέραμε ότι το παιχνίδι κρατάει πάνω από 90 λεπτά, θα μπορούσαμε να το είχαμε πετύχει νωρίτερα το γκολ γιατί είχαμε πολλές ευκαιρίες».

-Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που ένιωσες βλέποντας την μπάλα στα δίχτυα στο 93΄;

«Όταν είδα την μπάλα στα δίχτυα, μου έφυγε όλο το βάρος από μέσα μου. Μου έφυγε όλη η ένταση εκείνη τη στιγμή, γιατί είχαμε κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά και για αυτό το παιχνίδι, το θέλαμε πάρα πολύ και όταν το βάζεις το γκολ στο τελευταίο λεπτό με την εξέδρα να φλέγεται από τους πανηγυρισμούς, τρελαίνεσαι από τη χαρά σου. Αυτό που συμβαίνει στον Ολυμπιακό αυτή την στιγμή είναι πολύ σημαντικό. Είμαστε ένα γκρουπ ενωμένο, μια οικογένεια και όλοι οι παίκτες προσπαθούμε για το καλύτερο της ομάδας».

-Πλέον είναι φαβορί ο Ολυμπιακός για την πρόκριση;

«Όχι αυτή τη στιγμή αυτό που έχουμε στο μυαλό μας είναι να προσπαθούμε και να συνεχίσουμε να κάνουμε καλά παιχνίδια. Να παίρνουμε τα αποτελέσματα. Αν πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε στη Λιέγη, τότε θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε για τα καλά την πρόκριση. Έχουμε πάντα στο μυαλό μας το επόμενο παιχνίδι και δεν θα κάνουμε το λάθος να πούμε ότι περάσαμε».

-Μπορεί να επαναλάβει ο Ολυμπιακός την πορεία του 2008;

«Ναι βεβαίως μπορεί. Θέλουμε πολύ να το επαναλάβουμε, γιατί οι στόχοι του Ολυμπιακού είναι πάντα υψηλοί και σημαντικοί, θέλουμε να πάμε στους «16» και ακόμα καλύτερα. Στο μυαλό μας είναι να συνεχίσουμε με νίκες στο Τσάμπιονς Λίγκ και εκτός έδρας. Θέλουμε τους τρεις βαθμούς και στη Λιέγη, κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και βεβαίως θα είναι δύσκολο».


Για Ζίκο

-Πόσο έχει συμβάλει ο Ζίκο στην αλλαγή της ομάδας;

«Ο Ζίκο είναι πολύ κοντά στους παίκτες, μας μιλάει πάρα πολύ, είναι απλός άνθρωπος που ξέρει πράγματα για το ποδόσφαιρο και του αρέσει να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Αν το συνεχίσουμε μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Μας κάνει να ευχαριστιόμαστε το ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός παίζει τώρα επιθετικό ποδόσφαιρο, όλοι οι παίκτες παίζουν για να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Αυτό δεν συνέβαινε πριν και δεν μπορούσαμε να το κάνουμε. Επίσης παίζει σημαντικό ρόλο η επιστροφή του Μαρέσκα, που είναι ένας παίκτης που μας βοηθάει πολύ να δημιουργούμε το παιχνίδι που θέλουμε και επίσης ότι το κλίμα είναι πολύ καλό στην ομάδα. Και βέβαια οι νίκες φέρνουν πάντα καλή διάθεση».

-Σας έχει απελευθερώσει ο Ζίκο αγωνιστικά και ψυχολογικά;

«Μας έχει απελευθερώσει πραγματικά, πάντα ένας νέος προπονητής βοηθάει, οι παίκτες βρίσκουν την ευκαιρία να δείξουν τι μπορούν, πόσο μάλιστα όταν αυτός είναι ο Ζίκο, είναι πολύ απλός άνθρωπος, παρότι είναι μια τεράστια φυσιογνωμία στο χώρο, νιώθουμε ελεύθεροι ότι μπορούμε να του μιλήσουμε».


Νιώθει Πειραιώτης

«Είμαι οπαδός του Ολυμπιακού όπως και η οικογένεια μου, Νιώθω Πειραιώτης. Περνάω πολύ καλές στιγμές σε αυτή την ομάδα, μου αρέσει ο τρόπος που με έχουν δεχτεί, είμαστε ευτυχισμένοι που ζούμε εδώ. Σε λίγο καιρό θα έρθει στον κόσμο και η τρίτη μου κόρη και ελπίζω να φέρει καλή τύχη και καλή χρονιά. Όσο για τα δημοσιεύματα, τα ξέρω, τα βλέπω με ηρεμία, το έχω πει ότι αν ο Ολυμπιακός με θέλει, εγώ δεν πρόκειται να φύγω από εδώ».


Για το ντέρμπι με τον ΠΑΟ

«Δεν θα μας νικήσει. Είναι το πιο αναμενόμενο παιχνίδι της χρονιάς και για τους παίκτες αλλά και για τον κόσμο, θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε αυτό το ντέρμπι, αν εμείς παίξουμε σαν Ολυμπιακός, τότε πιστεύω ότι δεν θα το αφήσουμε να χαθεί. Θέλουμε να το κερδίσουμε και για μας και για τον κόσμο, αλλά και γιατί είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς».
gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...