Κυβερνητικές κινήσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις





Ανακούφιση σε χιλιάδες υπερχρεωμένα νοικοκυριά, αλλά και ενίσχυση στη ρευστότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αναμένεται να δώσει το Υπουργείο Οικονομίας με σχετικά νομοσχέδια.

Με βάση το σχεδιασμό του Υπουργείου Οικονομίας, πρώτα θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την προστασία των δανειοληπτών (θα αναρτηθεί στο Διαδίκτυο) που θα κατατεθεί στη Βουλή έως τα μέσα Νοεμβρίου.

Με βάση το νομοσχέδιο, οι δανειολήπτες που δεν μπορούν αποδεδειγμένα να αποπληρώσουν το σύνολο των οφειλών τους προς τις τράπεζες, θα απαλλαχθούν από το μεγαλύτερο μέρος των χρεών τους.

Επί της ουσίας, θα μπορούν με βάση το εισόδημά τους να ρυθμίζουν τα χρέη τους.

Όοσν αφορά στο νομοσχέδιο για την τόνωση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αυτό θα αναρτηθεί στο Διαδίκτυο έως τα τέλη της εβδομάδας.

Μεταξύ των αλλαγών που προβλέπονται είναι η διαγραφή όλων των επιχειρήσεων, που έχουν εξοφλήσει τις υποχρεώσεις τους από παλαιά δάνεια και έχουν καλύψει τις επιταγές τους, από το μητρώο «κακοπληρωτών», η διαγραφή από τον «Τειρεσία» όσων περιλαμβάνονται στη λίστα για μικρές οφειλές, και ο περιορισμός του χρόνου ποινής από τρία σε δύο χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...