Σημαντικότατες τομές στη διοίκηση των Υπουργείων με το… «καλημέρα»

Αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο θα επιλέγονται τα πρόσωπα για τις θέσεις των προέδρων των διοικητικών συμβουλίων οργανισμών και των γενικών γραμματέων υπουργείων.

Από εδώ και πέρα λοιπόν οι θέσεις αυτές θα καλύπτονται με δημόσιο διαγωνισμό, ενώ δικαίωμα να υποβάλει το βιογραφικό του και να λάβει μέρος στο διαγωνισμό θα έχει ο καθένας. Την ευθύνη για την επιλογή των προσώπων έχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.

Η κυβέρνηση, μάλιστα, τονίζει ότι η διαδικασία της επιλογής θα γίνει άμεσα, ώστε να μην μείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα ακέφαλοι οι οργανισμοί.

Παράλληλα, τις παραιτήσεις των μελών των επιτροπών έχουν αρχίσει ήδη να ζητούν οι Υπουργοί, όπως ακριβώς είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο την Τετάρτη.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Παπανδρέου, όλες οι επιτροπές πρέπει να καταργηθούν, ενώ εάν ο υπουργός κρίνει ότι κάποια από αυτές είναι απαραίτητη, αυτή θα επανασυσταθεί.

«Έχουμε σηκωμένα τα μανίκια γιατί η δουλειά είναι πολλή, αλλά καλύτερα να μιλήσουν τα έργα μας και όχι εμείς» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης και ξεκίνησε άμεσα να κάνει τα λόγια του πράξη.

Εν τω μεταξύ, από νωρίς το πρωί έπιασαν δουλειά την Πέμπτη οι υπουργοί ζητώντας ενημέρωση από τα υπηρεσιακά στελέχη των υπουργείων για τα θέματα των αρμοδιοτήτων τους.

Μια ακόμα καινοτομία είναι ότι ο καθένας από εσάς μπορεί να συμπληρώσει ηλεκτρονικά μια αίτηση και να διεκδικήσει μια θέση στο δημόσιο τομέα ανάλογα με τα προσόντα του. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορεί να συμπληρώσουν την φόρμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://apps.opengov.gr/

www.stifora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...