ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΒΛΑΣΣΗ


Πέντε χρόνια έχουν περάσει από τη μέρα που έσβησε η φωνή του αιώνιου ροκά της Ελλάδος που φυσικά δεν είναι άλλος από τον Βλάσση Μπονάτσο. Ο Βλάσσης Μπονάτσος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Νοεμβρίου του 1949. Άνθρωπος με πολυδιάστατο ταλέντο και ενθουσιώδη χαρακτήρα, με την προσωπική του διαδρομή στο τραγούδι, το θέατρο και την τηλεόραση, άφησε το δικό του ιδιαίτερο στίγμα στο χώρο του θεάματος και κέρδισε την αγάπη του κοινού.

Σπούδασε υποκριτική στο Λονδίνο, αλλά συνέδεσε το όνομά του κατ' αρχάς με την ελληνική ροκ μουσική σκηνή της δεκαετίας του '70. Αεράτος, χιουμορίστας και ευαίσθητος, ο Βλάσσης διέθετε το χάρισμα μιας πραγματικά σπάνιας, νέγρικου τύπου, φωνής!








Ήταν ο τραγουδιστής και στιχουργός των «Πελόμα Μποκιού» (Νίκος Δαπέρης, Γιάννης Κιουρκτσόγλου, Γιώργος Στεφανάκης, Τάκης Ανδρούτσος, Ηλίας και Τάκης Μαρινάκης, Νίκος Λογοθέτης). Το συγκρότημα διέγραψε μια πολύ σύντομη πορεία, μόλις δύο ετών, πρόλαβε ωστόσο και δύο δίσκους να βγάλει και 2-3 μεγάλες επιτυχίες να υπογράψει, με γνωστότερο τον περίφημο «Γαρύφαλλο».

Αξίζει σε αυτό το σημείο σημειώσουμε ότι η ερμηνεία του τραγουδιού Γαρύφαλλε- Γαρύφαλλε, λανθασμένα αποδίδεται σ' αυτόν! Το τραγουδούσε, αντιθέτως, ο Γιάννης Κιουρκτσόγλου που το είχε γράψει κιόλας, ένας προικισμένος rocker τραγουδοποιός της δεκαετίας του ΄70! Η φωνή του Βλάσση, όμως, έμελλε να σφραγίσει άλλες ηχογραφήσεις από την pop- rock σκηνή.






Tα φώτα της δημοσιότητας για τον Βλάσση Μπονάτσο δεν υπήρξαν βέβαια εκτυφλωτικά όσο ήταν στους «Πελόμα Μποκιού», αλλά κατ' αρχήν όσο ήταν στο πλευρό της Αλίκης Βουγιουκλάκη και ως συνεργάτης της και ως σύντροφός της. Σταθμός στην καριέρα του ήταν ο ρόλος τού «Τσε» στο μιούζικαλ του Τ. Ράις «Εβίτα», όπου εκείνη κρατούσε τον ομώνυμο ρόλο.





Ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του ήταν η συμμετοχή του στους «Απαράδεκτους» που έκαναν τεράστια τηλεοπτική επιτυχία μαζί με τους Γιάννη Μπέζο, Δήμητρα Παπαδοπούλου και Σπύρο Παπαδόπουλο.







Έκτοτε, με σποραδικές μουσικές εμφανίσεις και με δισκογραφικές, κινηματογραφικές ή θεατρικές συμμετοχές (με πιο πρόσφατο το μιούζικαλ «Δεσμοί Αίματος» που ανέβασε μαζί με τον Κώστα Σπυρόπουλο, το 1997, στο θέατρο «Μπρόντγουεϊ»), στράφηκε κυρίως στην τηλεόραση. Παρουσιαστής σε τηλεπαιχνίδια («Κόντρες») και σόουμαν, παρουσιάζει επί σειρά ετών -μαζί με την Ισαβέλλα Βλασιάδου- τα «Άλλα Κόλπα» όπως και άλλα σόου αναλόγου ύφους. Επίσης, ήταν ο πρώτος Έλληνας, που παρουσίασε τηλεοπτικές φάρσες σε επώνυμους, ανοίγοντας το δρόμο σε ένα πολύ δημοφιλές είδος ψυχαγωγικής εκπομπής. Αναμφισβήτητα, ο Βλάσσης Μπονάτσος καθιερώθηκε ως αγαπημένη τηλεοπτική προσωπικότητα, ζώντας και τις καλές και τις κακές επιπτώσεις αυτής του της ιδιότητας.





Παντρεύτηκε την Μάρθα Κουτουμάνου, κόρη της Ζωής Λάσκαρη με την οποία και απόκτησε μια κόρη, τη Ζένια.

Δυστυχώς, άφησε αιφνιδιαστικά την τελευταία του πνοή στις 14 Οκτωβρίου του 2004 σε ηλικία 55 ετών από αποφρακτική οιδηματώδη λαρυγγίτιδα. Μάλιστα λέγεται ότι είχε αντιμετωπίσει και στο παρελθόν προβλήματα με την υγεία του. Κυκλοφόρησαν διάφορες φήμες για τα αίτια του θανάτου του! Τραγικός σίγουρα ο θάνατος για έναν τύπο που λάτρεψε και λάτρεψαν τα media, που ξεκίνησε ως χίπης των 70s, εξελίχθηκε σε play- boy των 80s και κατέληξε στην πιο αγαπητή τηλεοπτική περσόνα των 90s.

Εμείς ας κρατήσουμε το λυπηρό γεγονός της απώλειας ενός πολύ συμπαθούς και χαρισματικού ανθρώπου στο πίσω μέρος του μυαλού μας και ας τον κρατήσουμε ζωντανό μέσα στη καρδιά και το μυαλό μας για πάντα μέσα από τα τραγούδια του και τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις. Φορτώστεεε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...