Εισαγγελική έρευνα εις βάρος υπουργού




Άμεση ήταν η παρέμβαση του γενικού εισαγγελέα της Κύπρου, Πέτρου Κληρίδη, στην υπόθεση καταγγελιών εις βάρος υπουργού.

Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός εισαγγελέας στη Μεγαλόνησο αποφάσισε να παρέμβει στην υπόθεση, που προέκυψε μετά τις καταγγελίες του τεχνικού Γεωργικών Ερευνών, Αντρέα Δημητρίου, εναντίον του υπουργού Γεωργίας, Μιχάλη Πολυνείκη, για παρεμβάσεις στις προσλήψεις ωρομίσθιων υπαλλήλων.

Ο γενικός εισαγγελέας απέστειλε επιστολή στον αρχηγό της Αστυνομίας, με την οποία ζητεί να διερευνηθεί κατά πόσον υπήρξε παραβίαση του άρθρου 105 του ποινικού κώδικα, που αναφέρεται στη διαδικασία προσλήψεων στο Δημόσιο.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου της κυπριακής Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, δήλωσε ότι έχει διορισθεί αξιωματικός του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων και θα αρχίσει αμέσως τη λήψη καταθέσεων.

Η ΕΔΕΚ, το κόμμα από το οποίο προέρχεται ο υπουργός, αναφέρεται σε έλλειψη τεκμηρίων και καταγγέλλει προσπάθεια σπίλωσης του θεσμού και του ιδίου του υπουργού Γεωργίας.

Το Κίνημα των Οικολόγων τέλος χαρακτηρίζει αψυχολόγητη την ενέργεια του υπουργού Γεωργίας να ζητήσει πειθαρχική έρευνα κατά του δημόσιου υπαλλήλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...