Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας




Μάριος Μπουμπής
(29/10 – 4/11)

Η λευκή κορδέλα



Η επιστροφή του Michael Haneke στέφθηκε με τον Χρυσό Φοίνικα και το βραβείο κριτικής στις Κάννες, έτυχε διθυραμβικής κριτικής υποδοχής ενώ κέρδισε επίσης και το βραβείο FIPRESCI στο San Sebastian. Πιθανώς, έπεται συνέχεια για την «Λευκή κορδέλα» του Βαυαρού σκηνοθέτη. Προς το παρόν, μένουμε στο ότι από σήμερα ανοίγει και στην Ελλάδα. Το ημερολόγιο δείχνει 1913 σε ένα χωριό της Βόρειας Γερμανίας, όπου η φιλήσυχη αγροτική του καθημερινότητα αναστατώνεται από μία σειρά παράξενων γεγονότων. Επί της ουσίας, ετοιμαστείτε να παρακολουθήσετε μία πραγματεία επάνω στην γέννηση της βίας και του φασισμού, εστιασμένη στα κοινωνικά αίτια. Κι όλα αυτά με τους αργόσυρτους ρυθμούς αφαίρεσης του Haneke, που ως συνήθως δεν αφήνει ποτέ και για κανέναν λόγο έξω από το κάδρο την πολιτική σκέψη.


Στο βάθος κήπος



Μία προσγειωμένα φιλόδοξη ελληνική παραγωγή, με σχετικά έξυπνη αρχική σεναριακή ιδέα και με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Μαυρογεωργίου, από την θεατρική «Κατσαρίδα». Δηλαδή, ένα νιόπαντρο ζευγάρι «πιάνει» μία συμπαθητική μονοκατοικία με κήπο, για το ξεκίνημα της νέας του ζωής. Όταν βρουν ένα μάλλον ουρανοκατέβατο πτώμα στην αυλή, αρχίζουν οι καταστάσεις που θα δώσουν καύσιμο στην ταινία του Κλεάνθη Δανόπουλου. Όπως λέει και στο trailer: «μία κωμωδία… μυστήριο».

Ο Μπάρι και οι ντισκοσκώληκες




Τι είδους ιστορία θα μπορούσε να εκτυλιχθεί στα πιο χαμηλά στρώματα της τροφικής αλυσίδας, με πρωταγωνιστή μάλιστα ένα σκουλήκι; Ο Μπάρι αποφασίζει να κυνηγήσει μέχρις εσχάτων το όνειρό του να γίνει ο τραγουδιστής τού πιο διάσημου disco συγκροτήματος στον πλανήτη γη. Animation σκανδιναβικής παραγωγής με μπόλικη αστεία μουσική και μονόδρομο την μεταγλώττιση.

Michael Jackson’s, this is it




Άφθονο υλικό από παρασκήνια, πρόβες και ό,τι μπορεί να βάλει ο νους σας γύρω από τον εκλιπόντα «βασιλιά της pop» που δεν άφησε διάδοχο.

Νομοταγής πολίτης



Άλλη μία χολιγουντιανή ταινία με πρωταγωνιστή τον Gerard Butler, που κάνει ρεκόρ εμφανίσεων φέτος, και τον σταθερά φιλότιμο και αξιοπρεπή Jamie Foxx. Ένας οικογενειάρχης παίρνει τον νόμο στα χέρια του με αναγκαστική καθυστέρηση φάσης δέκα χρόνων, όμως το σχέδιό του είναι μεγαλεπήβολο και σκηνικά εντυπωσιακό.
ZOUGLA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...