ΑΕΚ: Η τύχη τής γύρισε την πλάτη




Με άδεια τα χέρια έφυγε απο το «Ντιναμό» της Λευκορωσίας η ΑΕΚ, καθώς ηττήθηκε με 2-1 απο την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League. 


H «Ένωση» άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπλάνκο στο 31’, ωστόσο στο 51’ ο Παβλόφ έφερε εκ νέου το παιχνίδι στα ίσα.

Δύο λεπτά αργότερα η ομάδα του Μπάγεβιτς έμεινε με 10 παίκτες, μετά την δεύτερη κίτρινη κάρτα που αντίκρισε ο Μαιστόροβιτς.

Η αποβολή του Σουηδου αμυντικού στοίχισε στην ΑΕΚ, η οποία στο 85’ και δεύτερο γκολ από τον Αλουμόνα.

Μάλιστα οι «κιτρινόμαυροι» στο 90’ έμειναν με εννέα παίκτες, μετά την αποβολή του Άρτσε στο 90’. Το δρόμο προς τα αποδυτήρια πήρε και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, για διαμαρετυρίες.

H ομάδα του Ντούσαν Μπαγεβιτς, η οποία την περασμένη αγωνιστική είχε επικρατήσει με 1-0 της Μπενφικα στο ΟΑΚΑ θα προσπαθήσει να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα στο σημερινό παιχνίδι, προκειμένου να κάνει ένα ακόμη βήμα για την πρόκριση στους «32» της διοργάνωσης.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 3’ έπιασαν στον ύπνο την άμυνα της ΑΕΚ, ωστόσο το σουτ του Νεχκχάιτσικ δεν ανησύχησε τον Σάχα, ο οποίος μπλόκαρε την μπάλα.

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο, η «Ένωση» κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι και στο 11’ μακρινό σουτ του Σκόκο κατέληξε στην αγκαλιά του πορτιέρο της ΜΠΑΤΕ.

Βέβαια, οι παίκτες της ΑΕΚ «πουλάνε» με ευκολία την μπάλα, με αποτέλεσμα η ελληνική ομάδα να μην έχει καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία της στα καρέ των Λευκορώσων.

Αντίθετα, οι γηπεδούχοι, εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των παικτών της ομάδας του Μπάγεβιτς, καταφέρνουν να επισκέπτονται την εστία του Σάχα.

Στο 19' συγκεκριμένα απείλησαν με μονοκόμματο σουτ του Πάβλοφ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ωστόσο η μπάλα κατέληξε άουτ.

Η πίεση των Λευκορώσων συνεχίστηκε και στο 28’ λίγο έλειψε να γίνει το 1-0. Εντούτοις σαν από «μηχανής θεός» ο Σανέλ Γιάχιτς με σωτήριο τάκλιν, προτού ο Ροντιόνοφ βγει τετ α τετ με τον Σάχα, απομάκρυνε τον κίνδυνο από την εστία της ομάδας του.

Κι εκεί που η ΜΠΑΤΕ ασκούσε ασφυκτικό πρέσινγκ στην ΑΕΚ, στο 30' οι «κιτρινόμαυροι», στην πρώτη τους ουσιαστικά επίσκεψη στα καρέ των γηπεδούχων κέρδισαν πέναλτι, έπειτα από ανατροπή του Σοσνόφσκι στον Νέμεθ.

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Μπλάνκο, ο οποίος νίκησε από τα 11 βήματα τον Βερέμκο και έδωσε το προβάδισμα στο «δικέφαλο» στο 31'.

Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους, η μόνη αξιόλογη ευκαιρία προήλθε από πλευράς γηπεδούχων στο 38', όταν ο Ροντιόνοφ με ωραία ατομική ενέργεια από τα αριστερά απέφυγε δύο αμυντικούς της ΑΕΚ, ωστόσο το πλασέ του δεν ανησύχησε τον Σάχα.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ μπήκε νωχελικά στον αγωνιστικό χώρο του «Ντιναμό» και το... πλήρωσε. Στο 51' μετά από ένα δυνατό σουτ του Λιχτάροβιτς, ο Σάχα έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του. Στη συνέχεια, ο Ροντιόνοφ πήρε το «ριμπάουντ» χωρίς να βρει στόχο, όμως ο επερχόμενος Παβλόφ αποδείχθηκε πιο εύστοχος, από ότι ο συμπαίκτης του και έκανε το 1-1.

Και σαν να μην έφτανε στην ομάδα του Μπάγεβιτς η ισοφάριση της ΜΠΑΤΕ στο 53' έμεινε με δέκα πάικτες, μετά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα που αντίκρισε ο Μαϊστόροβιτς για μαρκάρισμά του στον Κρίβετς.

Το κακό ωστόσο... τρίτωσε στο 63', όταν ο Σερβοέλληνας τεχνικός έχασε τον Χουαφράν, ο οποίος τραυματίστηκε και στη θέση του πέρασε ο Καράμπελας.

Αυτή αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η δεύτερη αλλαγή για την ελληνική ομάδα, καθώς στο 59' ο Μάκος πέρασε στη θέση του Μπλάνκο.

Οι γηπέδούχοι, έχοντας πλέον και την αριθμητική υπεροχή πίεσαν το «δικέφαλο» για να πετύχουν κι ένα δεύτερο γκολ, με το οποίο "φλέρταραν" στο 72’.

Ο Ροντιόνοφ, όντας ανενόχλητος μπήκε στην μεγάλη περιοχή και με σουτ από δεξιά θέση απείλησε τον Σάχα, ωστόσο η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα σήμανε και πάλι συναγερμός στα «κιτρινόμαυρα» καρέ, με το απευθείας σουτ του Γκοαριάν από το ύψος της μεγάλης περιοχής, που όμως κατέληξε στην αγκαλιά του Σάχα.

Ό,τι δεν καταφεράν οι συμπαίκτες του νωρίτερα το πέτυχε δευτερόλεπτα, μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο ο Αλουμόνα, ο οποίος με κεφαλιά στο 85' έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σάχα, κάνοντας το 2-1.

Στα εναπομείναντα λεπτά η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να αντιδράσει και να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Άλλωστε στα τελευταία λεπτά έμεινε με εννέα παίκτες, καθώς ο Άρτσε αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες (στο 87' και στο 90)', με αποτέλεσμα να αποβληθεί απο το παιχνίδι.

Κίτρινες: Σοσνόφσκι, Βολόντκο, Γκοαριάν- Μαϊστόροβιτς, Καφές, Μάκος

Κόκκινές: Μαϊστόροβιτς,


ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Βίκτορ Γκοντσαρένκο): Βερέμκο, Γιούροβιτς, Μπορντάτσοφ, Σοσνόφσκι, Σίτοφ, Νεχκχάιτσικ, Λιχτάροβιτς (65' Γκοαργιάν), Παβλόφ (55' Σκάβις), Ραντιόνοφ, Κρίβετς, Βολόντκο.

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Μαϊστόροβιτς, Γιάχιτς, Άρτσε, Χουανφράν (62' Καράμπελας), Καφές, Ενσαλίβα, Μπλάνκο (59' Μάκος), Νέμεθ (82' Λεονάρντο), Μαντούκα, Σκόκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...