ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Επίσκεψη στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις του Ελληνικού και του Φαλήρου πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, συνοδευόμενος από τους υπουργούς Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη και Πολιτισμού και Τουρισμού Πάνο Γερουλάνο, καθώς και από τον  Ισπανό αρχιτέκτονα Ζουζέπ Ασεμπίλιο.
 

  "Είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε τα πράγματα και να αξιοποιηθεί μια τεράστια επένδυση του ελληνικού λαού, ώστε να απελευθερώσουμε την Αττική, να ανοίξουμε το θαλάσσιο μέτωπο και να διαμορφώσουμε χώρους αναψυχής, πολιτισμού, αθλητισμού και πρασίνου, χώρους όπου ο πολίτης να αισθάνεται καθημερινά ότι έχει αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής, η δυνατότητα συμμετοχής, ανάπτυξης, εκπαίδευσης και πολιτισμού για όλους", δήλωσε ο κ. Παπανδρεου.

  
Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε σε δήλωσή του ότι θεωρεί τα δικαιώματα αυτά αυτονόητα, προσθέτοντας ότι έχουμε τεράστιες δυνατότητες που δεν έχουν αξιοποιηθεί σωστά, ώστε όλα αυτά να αποδοθούν στους κατοίκους και σε όλο τον ελληνικό λαό.

Από την πλευρά του, ο κ. Ζ. Ασεμπίλιο είπε ότι όλες οι πόλεις του κόσμου έχουν τα ίδια προβλήματα, όμως κάθε μια πρέπει να βρει ειδικές λύσεις.

"Πολλοί πιστεύουν ότι είμαι εδώ, γιατί ίσως είναι δυνατό να εφαρμοστεί η εμπειρία μου της Βαρκελώνης. Δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί", τόνισε ο κ. Ασεμπίλιο, υπογραμμίζοντας ότι οι λύσεις για τις ελληνικές πόλεις πρέπει να βρεθούν από Έλληνες, που έχουν πλήρη γνώση της χώρας τους.

Ο Ισπανός αρχιτέκτονας ανέφερε ότι βρίσκεται εδώ μόνο για να συμβουλέψει τον πρωθυπουργό και τους συμβούλους του, να ανταλλάξει ιδέες και να ακούσει, καθώς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ζούμε σε εποχή παγκοσμιοποίησης και όλες οι πόλεις (πέρα από τις εξειδικευμένες λύσεις) πρέπει να συμμετέχουν σε νέες τεχνολογίες και να λαμβάνουν μέρος σε έναν τρόπο οικοδόμησης, που υπαγορεύεται από αυτές τις τεχνολογίες.

Και πρόσθεσε ότι πάνω σε αυτά τα σχέδια εργάζεται ο ίδιος στο Λονδίνο, τη Βαρκελώνη και άλλες πόλεις.

Αμέσως μετά τις επισκέψεις στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο παραλιακό μέτωπο ο πρωθυπουργός και η συνοδεία του μετέβησαν στο Γαλάτσι, απ΄όπου ο Ισπανός αρχιτέκτονας είχε τη δυνατότητα πανοραμικής άποψης του πολεοδομικού συγκροτήματός των Αθηνών.
ΠΗΓΗ:
http://www.newstime.gr/?i=nt.el.home

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...