Το βίντεο - κλειδί στην υπόθεση Σεργιανόπουλου





Ένα βίντεο ντοκουμέντο που θα προβληθεί τη Δευτέρα το πρωί στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και το περιεχόμενό του αναμένεται να προκαλέσει σάλο, παρουσιάζει η zougla.gr. Το συγκεκριμένο οπτικό υλικό θεωρείται μέχρι σήμερα ένα καυτό και ακλόνητο επιβαρυντικό στοιχείο ενοχής του 31χρονου καθ’ ομολογίαν δράστη, David Murthiknelli. Ένα σοβαρό πειστήριο εγκλήματος. Με εικόνα και ήχο από την κάμερα ασφαλείας του καταστήματος. Αναβιώνει καρέ - καρέ τις τελευταίες ώρες του Νίκου Σεργιανόπουλου. Εικονίζει το θύμα να μπαίνει σε ταχυφαγείο της Λεωφόρου Βουλιαγμένης τέσσερεις νύχτες πριν από το άγριο φονικό, μαζί με έναν εύσωμο «Γεωργιανό».




Ο Γεωργιανός κατά τη μεταγωγή του στα δικαστήρια της Ευελπίδων
Ο Γεωργιανός κατά τη μεταγωγή του στα δικαστήρια της Ευελπίδων
Τόσο η εισαγγελέας Πρωτοδικών που συνέταξε το κατηγορητήριο, όσο και το Δικαστικό Συμβούλιο που το απεδέχθη, είναι πεπεισμένοι ότι ο «Γεωργιανός» που το ξημέρωμα της 3Οης Μαΐου μπήκε στο ταχυφαγείο, είναι ο αλλοδαπός δράστης. Τον δράστη κατονομάζει σαν «συνοδό» του ηθοποιού εκείνο το βράδυ και ένας αστυνομικός από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών, με κατάθεσή του στο δικαστήριο. Είναι ο ένστολος που «μεσολάβησε» για να πάει το βίντεο από τον «φίλο του ιδιοκτήτη του καταστήματος με τον οποίον συνεργάζονταν επαγγελματικά»(όπως επί λέξει κατετέθη στο δικαστήριο) στην Ασφάλεια. Το «βίντεο κλειδί», εάν πράγματι εικονίζει τον 31χρονο κατηγορούμενο, έχει τεράστια δικονομική σημασία.

Τεκμηριώνει πολλά:

1) Ο φονιάς ήξερε τον Σεργιανόπουλο πολλές μέρες πριν. Έκαναν παρέα.

2) Δεν τον γνώρισε το χάραμα της 4ης Ιουνίου, όπως ψευδώς ισχυρίζεται. Άρα καταρρίπτεται ο ισχυρισμός του για «μη προκαθορισμένο ραντεβού», όπως υποστήριξε στην ομολογία του και για τυχαίο «ψάρεμα» στο δρόμο. Ένα ντοκουμέντο που θα τον φέρει αγκαλιά με τα ισόβια. Στη ληστεία μετά φόνου και όχι στο σεξουαλικό έγκλημα εν βρασμώ ψυχικής ορμής, επειδή «προσβλήθηκε» την ώρα της πληρωμένης ερωτικής συνεύρεσης.

Φωτογραφία από τη δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο
Φωτογραφία από τη δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο
Από το σημείο αυτό όμως -και πάντα με βάση το οπτικό υλικό- αρχίζει να ξετυλίγεται ένα πρωτοφανές θρίλερ που θα μεταφερθεί μέσα στη δικαστική αίθουσα. Η υπεράσπιση, ο κατηγορούμενος και μία γυναίκα μυστήριο που έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης, υποστηρίζουν και περιγράφουν ότι στο βίντεο δεν εικονίζεται ο αδίστακτος φονιάς αλλά ένα άλλο πρόσωπο. Ο «άλλος Γεωργιανός». Ο άνθρωπος αυτός δεν εντοπίστηκε ποτέ από την Αστυνομία. Εάν βέβαια είναι υπαρκτό πρόσωπο.

Πάντως, βλέποντας το βίντεο πολλές φορές και συγκρίνοντάς το με τη φυσιογνωμία του δολοφόνου, σχηματίζουμε την εντύπωση (χωρίς κάτι τέτοιο να αποτελεί δικονομική εκτίμηση ειδικών) ότι ο «συνοδός» του Νίκου Σεργιανόπουλου, πολύ λίγο ομοιάζει με τον δράστη.

Ο τελευταίος «ρόλος»

Το σπίτι του Νίκου Σεργιανόπουλου στην οδό Μετεώρων στο Παγκράτι
Το σπίτι του Νίκου Σεργιανόπουλου στην οδό Μετεώρων στο Παγκράτι
Το DVD είναι ο τελευταίος και πιο μακάβριος «ρόλος» του πρωταγωνιστή της τηλεόρασης Νίκου Σεργιανόπουλου. Ημερομηνία, το ξημέρωμα της 30ης Μαίου 2008. Τέσσερα εικοσιτετράωρα πριν από τη σφαγή του στο ρετιρέ της οδού Μετεώρων στο Παγκράτι. Το βίντεο, μαζί με τους διαλόγους, είχε περιγράψει καρέ - καρέ στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής στις 7 Ιουνίου 2008 σε ένορκη κατάθεσή της, η 25χρονη υπάλληλος του καταστήματος, Mzia Melikishvili. Αυτή είναι η μυστηριώδης μάρτυρας που έχει εξαφανιστεί και δηλώθηκε στη δίκη ως «αγνώστου διαμονής». Τα όσα λέει, φαίνεται να συνάδουν με τα διαδραματιζόμενα στο βίντεο. Η υπάλληλος έφτιαχνε σάντουιτς και κρέπες στη νυχτερινή βάρδια 10:00 με 7:00 το πρωί. Κατά τις 3:00 με 3:30 μπαίνει στο μαγαζί ένας συμπατριώτης της που τον γνώριζε από τον καιρό που εργαζόταν στην Κρήτη. Τον αποκαλεί «Κότσα». Τον χαιρετάει. Ο Γεωργιανός χαμογελά και της αποκρίνεται: «Ήρθα στην Αθήνα να δουλέψω και δεν έχω πολύ καιρό εδώ». Της ζητάει μπύρες. Δέκα κουτιά. Και άλλα πέντε κόκα κόλες. Λογαριασμός 22 ευρώ. Αυτός δίνει τα είκοσι και βγαίνει έξω να φέρει και τα υπόλοιπα. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, μπαίνει στο μαγαζί ένας άντρας γύρω στα πενήντα που φοράει τζόκεϊ. Η υπάλληλος τον γνώρισε αμέσως. Ήταν ο Νίκος Σεργιανόπουλος. Ο ηθοποιός της ζητάει το λόγο: «Γιατί είναι τόσο ακριβά, αφού η μπύρα κάνει 1.60 και η κόκα κόλα 1.30»; Η Ξένια (όπως την αποκαλούσαν στην Ελλάδα) του λέει ότι κάνει λάθος. Ο Σεργιανόπουλος πείθεται, δίνει κι άλλα λεφτά, πληρώνει τη διαφορά, δεν παίρνει ρέστα κι αγοράζει άλλα τέσσερα - πέντε κουτιά μπύρες και αναψυκτικά. Ο διάλογος και τα νεύματα που ακολουθούν ανάμεσα στον ηθοποιό και την υπάλληλο είναι πράγματι μια ανατριχιαστική παρένθεση του πρωτοφανούς θρίλερ.

Ο Αλέξανδρος Ρήγας έξω από το σπίτι του Νίκου Σεργιανόπουλου
Ο Αλέξανδρος Ρήγας έξω από το σπίτι του Νίκου Σεργιανόπουλου
-Εσύ δεν είσαι ο ηθοποιός;

-(Ο Σεργιανόπουλος δεν της απαντάει. Την κοιτάει και χαμογελάει).

-Τι δουλειά έχεις εσύ με τον ξάδερφό μου; Πρόσεξέ τον.
(Αυτός γυρίζει και της κάνει για πλάκα μια κίνηση με το χέρι του, σαν να της λέει: «Θα σε δείρω»)

-«Και εγώ για πλάκα του έκανα μια κίνηση περνώντας το χέρι μου από το λαιμό μου εννοώντας: «Θα σε σφάξω», καταθέτει επί λέξει η 25χρονη Γεωργιανή. Μια κουβέντα που έγινε αιματηρός προάγγελος μιας από τις πιο άγριες σφαγές των εγκληματικών χρονικών της χώρας.

Στη συνέχεια, η εξαφανισμένη Ξένια σκιαγραφεί το πορτρέτο του «συμπρωταγωνιστή» του Νίκου Σεργιανόπουλου στο τελευταίο βίντεο της σύντομης και πολυτάραχης προσωπικής του ζωής. Τον Κότσα τον ήξερε πολλά χρόνια. Απ’ ό,τι της είχε πει ο πατέρας της, το επίθετό του είναι «Ζάζα» και κατάγεται από την Τυφλίδα. Ο πατέρας της, της είχε πει επίσης ότι δεν ήταν ξαδέρφια, απλά έτσι τον αποκαλούσε αυτή. Περιγράφει έναν άντρα κοντό, 30 ετών και «γεμάτο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...