Κλιμακώνεται η ένταση Κολομβίας-Βενεζουέλας




Συνολικά οκτώ Κολομβιανοί και δύο πολίτες της Βενεζουέλας συνελήφθησαν χθες από τις Αρχές της χώρας, λόγω των υποψιών που υπάρχουν ότι έλαβαν μέρος σε δραστηριότητες ακροδεξιών παραστρατιωτικών παρατάξεων στην μεθόριο.

Οι συλλήψεις, που έγιναν στη δυτική επαρχία Ταχίρα της Βενεζουέλας, προστέθηκαν σε μια σειρά επεισοδίων που κλιμακώνουν την ένταση ανάμεσα σε Καράκας και Μπογκοτά.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βενεζουέλας δήλωσε ότι στους οκτώ Κολομβιανούς συμπεριλαμβάνεται γνωστός ηγέτης παραστρατιωτικής ομάδας, τον οποίο δεν κατονόμασε. Δύο όπλα τύπου που χρησιμοποιούν εκτελεστές βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν, πρόσθεσε.

Οι συλλήψεις σημειώνονται μερικές ημέρες μετά την ανακάλυψη 10 σορών, στην ίδια περιοχή, κυρίως Κολομβιανών ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών, που δολοφονήθηκαν υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, το Καράκας είχε ανακοινώσει πως συνέλαβε τρεις άνδρες που φέρονται να κατασκόπευαν τις ένοπλες δυνάμεις για λογαριασμό της Κολομβίας, σε μια εξέλιξη που επιδείνωσε ακόμα περισσότερο τις σχέσεις ανάμεσα στον αριστερό πρόεδρο της Βενεζουέλας Hugo Chavez και τον δεξιό πρόεδρο της Κολομβίας, Αlvaro Uribe.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...