Εξαγόραζαν την εύνοια των Ταλιμπάν



Τα «νερά ταράζει» δημοσίευμα της εφημερίδας Times του Λονδίνου, το οποίο αποκαλύπτει ότι οι ιταλικές δυνάμεις κατοχής στο Αφγανιστάν διατηρούσαν την ειρήνη, στην επαρχία Σαρούμπι που ήλεγχαν, πληρώνοντας τους Ταλιμπάν!

Σαν αποτέλεσμα, όταν παρέδωσαν την περιοχή στις γαλλικές στρατιωτικές δυνάμεις και δεν τους ενημέρωσαν για την «τακτική διατήρησης της ασφάλειας», στήθηκε η φονικότερη ενέδρα από τους αντάρτες εναντίον των νατοϊκών δυνάμεων, τον Αύγουστο του 2008, όπου σκοτώθηκαν 10 Γάλλοι στρατιώτες.

Η ιταλική κυβέρνηση αντέδρασε στο δημοσίευμα, χαρακτηρίζοντας «απολύτως αβάσιμες» τις πληροφορίες της εφημερίδας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες είχαν χορηγήσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια στους διοικητές των Ταλιμπάν και στους τοπικούς πολέμαρχους για τη διατήρηση της ειρήνης στην περιοχή Σαρούμπι, η οποία ανήκε στην ευθύνη των ιταλικών δυνάμεων, πριν αυτές αντικατασταθούν από τις γαλλικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τους Times, οι διοικητές των Δυτικών δυνάμεων γνώριζαν για την πληρωμή των Ταλιμπάν από τους Ιταλούς. Όμως οι γαλλικές δυνάμεις δεν είχαν ενημερωθεί σχετικά.

Συν τοις άλλοις, οι ιταλικές δυνάμεις κατά τη θητεία τους στο Αφγανιστάν δεν είχαν παρά ελάχιστες απώλειες τους τελευταίους μήνες, οπότε οι γαλλικές δυνάμεις έκαναν «εσφαλμένη αποτίμηση του κινδύνου», με καταστροφικές συνέπειες, διότι αγνοούσαν τις πληρωμές.

Αυτό εξηγεί επίσης γιατί οι Γάλλοι στρατιώτες ήταν ελαφρά οπλισμένοι και υπολόγιζαν σε μια ανεπαρκή αεροπορική κάλυψη, όταν έπεσαν στην ενέδρα των 170 βαριά οπλισμένων Ταλιμπάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...