Έδιωξαν καθηγητή λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς




Τον έδιωξαν λόγω «ανάρμοστης συμπεριφοράς» προς τις μαθήτριες του. Ο λόγος για έναν καθηγητή που δίδασκε στο 6ο Επαγγελματικό Λύκειο Ιωαννίνων.

Μετά από τις αλλεπάλληλες καταγγελίες προς την διεύθυνση του σχολείου και το τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο καθηγητής παύθηκε.

Όπως κατήγγειλαν γονείς και μαθήτριες, ο καθηγητής κατέφευγε σε σεξουαλικά υπονοούμενα και σεξιστικούς αστεϊσμούς σε βάρος των μαθητριών του.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι όταν επιδόθηκε και σε χειρονομίες σε βάρος μιας μαθήτριας υποτίθεται για να την «πειράξει».

Το περιστατικό αυτό (μαζί με περιγραφές από μαθήτριες προσβλητικών αστείων εν ώρα μαθήματος) προκάλεσε την οργή των γονέων που απαίτησαν από τους αρμόδιους να απομακρύνουν τον καθηγητή από το σχολείο.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του 6ου ΕΠΑ.Λ., με τη συμμετοχή του διευθυντή του σχολείου Βησσαρίωνα Κοσμά, του προϊσταμένου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μανόλη Μαγγιώρου, και της υπεύθυνης των ΕΠΑ.Λ. στο νομό, Σοφίας Πλιάκου, αποφασίστηκε η απομάκρυνση του «ανάρμοστου» εκπαιδευτικού από το σχολείο.

Πηγή: Ηπειρωτικός Αγώνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...