Χρυσοχοΐδης: Χάλασε η Αστυνομία




Αιφνιδιασμένος και φοβισμένος, από αυτά που αντίκρισε μετά από έξι χρόνια στο πρώην Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, δηλώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.


Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό  Real Fm, ο κ. Χρυσοχοΐης επί της ουσίας ανέφερε ότι στην Αστυνομία είναι όλα μαύρα και άραχνα.

«Έχει χαλάσει η Αστυνομία, και το λέω με πόνο ψυχής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, σημειώνοντας ότι «ήρθα στο υπουργείο μετά από έξι χρόνια και είμαι αιφνιδιασμένος και φοβισμένος, κοιτάω γύρω – γύρω για να δω τι συμβαίνει».

Αναφερόμενος στην απομάκρυνση του αρχηγού της Αστυνομίας, Βασίλη Τσιατούρα, από την ηγεσία του σώματος, τόνισε ότι «δεν μου αρέσει να κόβω κεφάλια», αλλά επεσήμανε ότι, με το που ανέλαβε τα καθήκοντά του, κάλεσε τους αξιωματικούς και τους ζήτησε η αστυνομία να περιορίσει τα λάθη, «να μην κάνουν γκάφες».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης επανέλαβε ότι η Αστυνομία είχε εμποτιστεί από μία λογική αδράνειας, γι' αυτό και όπως είπε τον περασμένο Δεκέμβριο «ένας τρελός αστυνομικός σκότωσε ένα αθώο παιδί».

Αναφορικά με το περιστατικό της Τετάρτης, ο κ. Χρυσοχοΐδης επεσήμανε ότι ήταν λάθος της Αστυνομίας να κάνει έλεγχο σε χώρο που πραγματοποιείτο μία εκδήλωση, παρουσία μάλιστα αρχηγού πολιτικού κόμματος, και δεσμεύθηκε ότι δεν θα φύγει η Αστυνομία από τα Εξάρχεια έως ότου και ο τελευταίος αντιληφθεί ότι η περιοχή θα σταματήσει να είναι ορμητήριο για ταραξίες και χούλιγκαν.

«Δεν υπάρχουν άβατα, δεν υπάρχουν άσυλα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...