Έτσι τίμησαν τον ποιμένα τους στον Βόλο


Το προαύλιο του Μητροπολιτικού Ναού του Αγ. Νικολάου Βόλου, κοσμεί από το απόγευμα η προτομή του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλου, στο πλαίσιο τιμής και μνήμης ενός ανθρώπου που διετέλεσε για 24 χρόνια Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού.

Στο πλαίσιο...



της τελετής, το απόγευμα στον Αγ. Νικόλαο (ανήμερα της ονομαστική του γιορτής) τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός, παρουσία Μητροπολιτών, των αρχών και πλήθους κόσμου, και στη συνέχεια, έγινε επιμνημόσυνη δέηση μπροστά στην προτομή, στο προαύλιο του Ιερού Ναού, από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο.

Ο π. Επιφάνιος, επί πολλά χρόνια κοντά στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο, αναφέρθηκε στο έργο και στην προσφορά του μακαριστού Αρχιεπισκόπου, στον άνθρωπο και στον γνήσιο ηγέτη, που εργάστηκε, ρίσκαρε, πήρε πρωτοβουλίες και μεγαλούργησε.

Ο μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι ενάμισι έτος, από τη στιγμή που ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος αποδήμησε εις κύριον, αλλά και σειρά ετών, δεν μπορεί να εξαλείψει από τη μνήμη του λαού την πολυφίλητη μορφή του. Αναφέρθηκε στην αναμόρφωση της Μητρόπολης Δημητριάδος, επί των ημερών του, στη φιλανθρωπία του και τη φιλοστοργία του προς κάθε αναξιοπαθούντα και στο άνοιγμά του προς τη νεολαία.

http://www.magnesianews.gr/News/Magnesia/?EntityID=0ee05a37-68a2-43f8-81e4-bd532268bc9f

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...