Flash βίντεο και νέοι iMac 27 ιντσών = τραγικό πρόβλημα: ο υπολογιστής «σέρνεται»!


Απίστευτο και όμως αληθινό, όπως ήταν και η ονομασία μιας δημοφιλούς εκπομπής των αρχών των 80s: οι νέοι iMac των 27 ιντσών έχουν δημιουργήσει πονοκεφάλους σε αρκετούς χρήστες. Βλέπετε οι νέοι iMac που μόλις πριν από δύο εβδομάδες παρουσιάστηκαν περίπου, ενθουσιάζοντας τους υποψήφιους χρήστες με τα δυνατά τεχνικά χαρακτηριστικά τους (σε συνδυασμό με το νέο Λειτουργικό Σύστημα «Snow Leopard»), τελικά επεφύλασσαν μια άσχημα έκπληξη για τους υποψήφιους περιχαρείς αγοραστές.

Αυτά λοιπόν τα δυνατά μηχανήματα με τους επεξεργαστές Core i5 και Core i7 και τα πολλά GigaByte μνήμης RAM, όταν καλούνται να προβάλλουν ένα βίντεο τεχνολογίας Flash, η απόδοσή τους πέφτει κατακόρυφα ή όπως λέγεται στην πιάτσα «σέρνονται / γονατίζουν» σκανδαλωδώς! Η τεχνολογία λογισμικού Flash βίντεο πλέον κυριαρχεί στα βίντεο που προβάλλονται στο Διαδίκτυο, ένα απλό παράδειγμα είναι το δημοφιλέστατο youtube.com το οποίο αποκλειστικά χρησιμοποιεί το εν λόγω λογισμικό, οπότε όπως καταλαβαίνετε το πρόβλημα είναι τεράστιο, καθώς δεν είναι δυνατόν ο σημερινός χρήστης να μην μπορεί να δει αξιοπρεπώς ένα βίντεο στην δημοφιλέστερη ιστοσελίδα για βίντεο στον πλανήτη! Οι αντιδράσεις στα fora της Apple είναι έντονες (http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=2207829&tstart=0 και http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=2208018&tstart=15), κάποιες μεσοβέζικες λύσεις έχουν μεν προταθεί από χρήστες (υποτίθεται με την βοήθεια του επίσημου Help Desk της Apple) αλλά επίσημη δε τοποθέτηση και επίλυση του σοβαρού προβλήματος ακόμα δεν υπάρχει.

Οι λύσεις των χρηστών εν μέρει λύνουν το πρόβλημα, όμως αρκετοί αναφέρουν πως στα μηχανήματά τους το πρόβλημα δεν διορθώθηκε. Από την άλλη, το «γονάτισμα» των νέων iMac 27” δεν απαντάται σε όλους τους κατόχους του μηχανήματος (δηλαδή δεν παρατηρείται καμία πτώση απόδοσης), κάτι το οποίο περιπλέκει περαιτέρω το θέμα. Πάντως, αρκετοί υποθέτουν ότι το πρόβλημα έγκειται καθαρά στο λογισμικό της Adobe που αναπτύσσει την Flash τεχνολογία και ότι η επίλυση πρέπει να έρθει από αυτή και όχι από την Apple. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε…το «γονάτισμα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...