Βολές από παντού για τα stage




Πλήθος αντιδράσεων ακολούθησε τη δήλωση για την κατάργηση των περίφημων stage.

Από όλα τα κόμματα υπήρξαν ανακοινώσεις, καθώς και από μεμονωμένα στελέχη πολιτικών σχηματισμών.

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής Μεσσηνίας αλλά και εκ των διεκδικητών για την προεδρία της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, αναφερόμενος στις αποφάσεις της κυβερνητικής επιτροπής για τους εργαζόμενους στα προγράμματα stage, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «εκδικητικότητα απέναντι σε χιλιάδες παιδιά».

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Ο ελληνικός λαός θα κρίνει την απίστευτη εκδικητικότητα που δείχνει η κυβέρνηση απέναντι σε χιλιάδες νέα παιδιά.
Ευθύνη της Ν.Δ., για την οποία και προσωπικά δεσμεύομαι, είναι να προσφέρει στους απολυόμενους την απαραίτητη νομική υποστήριξη».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Γ. Κουμουτσάκος ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για ρεβανσιστικό μεσαίωνα, με αφορμή τη σημερινή απόφαση για τους εργαζόμενους με καθεστώς stage.

Η απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος, δείχνει ότι το βαθιά κομματικό ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει όσα χρόνια, όσες ηγεσίες και αν περάσουν.

Η σημερινή απαράδεκτη απόφαση, πρόσθεσε, έχει τραγικές συνέπειες για δεκάδες χιλιάδες νέους, που, από τη μία στιγμή στην άλλη, μένουν χωρίς τίποτα, κυριολεκτικά στον δρόμο.

Η απόφαση αυτή θα έχει συνέπειες και για την ίδια τη λειτουργία του δημόσιου τομέα, καθώς τα τεράστια κενά που δημιουργούνται θα καλυφθούν, με παρέλευση μεγάλου χρονικού διαστήματος, κάτι που θα έχει παραλυτικές επιπτώσεις στην αποτελεσματικότητα του δημοσίου και στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Αιχμηρό υπήρξε και το ΚΚΕ

Η κυβέρνηση, που χειροκροτεί ο ΣΕΒ, καταλαβαίνει την αρχή της ισότητας και της δικαιοσύνης ως κάτι ανάμεσα στην εξαθλίωση της ανεργίας και στο καθεστώς της γαλέρας.

Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και στο δημόσιο πρέπει ενωμένοι να δώσουν μάχη για σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.

Σε ανακοίνωση προέβη και το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ

«Οι απασχολούμενοι σε προγράμματα stage πληρώνουν τα σπασμένα των πολιτικών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. αφού και τα δύο κόμματα από το 1996 χρησιμοποίησαν τα stage ως εργαλεία πελατειακών σχέσεων.

Εμείς επιμένουμε στις προτάσεις μας:

1. Τα προγράμματα stage, πρέπει να καταργηθούν και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Όσοι απασχολούνται με τρέχουσες συμβάσεις stage πρέπει να ασφαλιστούν και να παίρνουν τον κατώτερο μισθό.

2. Να προκηρυχθούν άμεσα διαγωνισμοί μέσω ΑΣΕΠ για να καλυφθούν οι χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις στην υγεία, στην παιδεία, στην κοινωνική πρόνοια, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην πολιτική προστασία.

3. Να καλυφθούν αναδρομικά από το δημόσιο ή τον ΟΑΕΔ οι ασφαλιστικές εισφορές για σύνταξη όσων εργάστηκαν με stage και να τους αναγνωριστεί η εργασιακή εμπειρία τους με ειδική μοριοδότηση ανάλογα με το χρόνο απασχόλησής τους.

Αναφορικά με τις δημόσιες αντεγκλήσεις στελεχών της Ν.Δ και του ΠΑ.ΣΟ.Κ για τα STAGES, ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Κωστής Αϊβαλιώτης δήλωσε τα εξής:

«Οι μεν της Ν.Δ. με τα STAGES υπήρξαν αδίστακτοι έμποροι ελπίδας, οι δε του ΠΑ.ΣΟ.Κ., γίνονται δήμιοι των ελπίδων αυτών.

Και οι δύο θα πρέπει να ντρέπονται.

Η μονιμοποίηση σκοντάφτει στα τεράστια ελλείμματα, ο διωγμός θα δημιουργήσει παρενέργειες στην αγορά.

Δικός τους ο γκρεμός, δικό τους και το ρέμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...