ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΑ STAGE



Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την απόφαση για τους εργαζομένους με συμβάσεις stage εξαπέλυσε από τη Θεσσαλονίκη η Ντόρα Μπακογιάννη, σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση που είχε με τον νομάρχη Παν. Ψωμιάδη.
Η υποψήφια για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για πολιτικές με τάσεις ρεβανσισμού που δεν λαμβάνουν υπόψη τις πραγματικές ανάγκες και εξέφρασε τη λύπη της για τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις για τέτοιου είδους ζητήματα.


«Aλλοθι για την πολιτική των απολύσεων, οι δηλώσεις περί ΑΣΕΠ»
Αφού επεσήμανε τα προβλήματα που θα προκύψουν στη λειτουργία των νομαρχιών και των δήμων από την κατάργηση των stage, η κ. Μπακογιάννη τόνισε: «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι πολιτικές οι οποίες δεν λαμβάνουν υπόψη τους τις πραγματικές ανάγκες, αλλά δείχνουν τάσεις απλού ρεβανσισμού, είναι πολιτικές οι οποίες έχουν μόνο κόστος χωρίς κανένα αποτέλεσμα».
«Το να βγαίνει κανείς και να κάνει μια δήλωση ότι είναι υπέρ του ΑΣΕΠ δεν μπορεί να βρει κανέναν ο οποίος θα διαφωνήσει. Υπάρχουν όμως, πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα. Αν αυτή η δήλωση είναι απλώς ένα άλλοθι για την πολιτική η οποία πρόκειται να ακολουθηθεί, των απολύσεων, και πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ποιοι είναι οι ρυθμοί με τους οποίους γίνονται οι προσλήψεις μέσω του ΑΣΕΠ», παρατήρησε η κ. Μπακογιάννη και ενδεικτικά ανέφερε ότι η Νομαρχία Θεσσαλονίκης έχει ζητήσει προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ εδώ και 4 χρόνια και δεν μπορεί να τις κάνει. «Αυτό σημαίνει ότι θα κλείσει η Νομαρχία χωρίς εργαζόμενους;» διερωτήθηκε.
«Αυτός -συμπλήρωσε- ήταν ο λόγος για τον οποίο κάποτε το ΠΑΣΟΚ είχε εφεύρει τις προσλήψεις με συμβάσεις, τις οποίες εμείς όταν γίναμε κυβέρνηση κληρονομήσαμε και προσπαθήσαμε ακριβώς να εξισορροπήσουμε με τις αποφάσεις οι οποίες ελήφθησαν»
«Λυπούμαι για τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνονται οι αποφάσεις σήμερα», κατέληξε στις δηλώσεις της η κ. Μπακογιάννη. «Δεν παίρνουν υπόψη τους χιλιάδες παιδιά τα οποία σε τελική ανάλυση δεν φταίνε σε τίποτα και δεν παίρνουν υπόψη τις πραγματικές, όχι τις πολιτικές, ανάγκες που υπάρχουν στις αυτοδιοικήσεις και το δημόσιο τομέα».
Με τη σειρά του, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παν. Ψωμιάδης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «αν η ΝΔ καθυστέρησε αποφάσεις, σήμερα η κυβέρνηση ασελγεί πάνω στα νιάτα», χαρακτηρίζοντας «ομιχλώδεις» τις προτάσεις της στο θέμα των προσλήψεων.
Η κ. Μπακογιάννη επισκέφθηκε, επίσης, τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμο. Το απόγευμα θα περιοδεύσει στο νομό Πέλλας και στις 7.30 μ.μ. θα έχει ανοιχτό διάλογο με στελέχη της Ν.Δ. στα Γιαννιτσά, στο ξενοδοχείο «Πέλλα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...