Η ZOUGLA.GR ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΑΝΤΖΕΝΤΑ.... Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΑΣ ΕΠΛΗΞΕ ΚΑΙ ΕΜΑΣ..


Άνθρακες ο θησαυρός της "Ατζέντας"
Κουσουλός Πέτρος


Για τη δική τους «αλήθεια» μιλούν από τις 11 το πρωί, απολογούμενοι ενώπιον της 28ης τακτικής ανακρίτριας, το 32χρονο πρώην μοντέλο Μαριάννα Μπερερή και οι τρεις συγκατηγορούμενοί της, οι οποίοι συνελήφθησαν το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Οκτωβρίου στο Ελληνικό και –κατά το κατηγορητήριο- αποτελούν την «παρέα της κόκας» που θησαύριζε, πλημμυρίζοντας τα κοσμικά σαλόνια με μεγάλη ποσότητα λευκής σκόνης.

Τη στιγμή, λοιπόν, που η καλλίγραμμη ξανθιά κοπέλα -η οποία διατείνεται ότι εδώ και αρκετό καιρό είναι «χαμένη» στον «κόσμο των παραισθήσεων», καθώς κάνει χρήση κοκαΐνης-, ο 24χρονος σύντροφός της Παντελής Θεοχάρης, ο 27χρονος Κώστας Παντέρας και ο 54χρονος Γιώργος Σταματιάδης βρίσκονται ενώπιον του φυσικού τους δικαστή, η zougla.gr ανοίγει τον φάκελο της δικογραφίας της δυσώδους υπόθεσης και φέρνει στο «φως» της δημοσιότητας στοιχεία-ντοκουμέντα, τα οποία ήδη αξιολογούνται από τη δικαστική λειτουργό.

Τι περιέχει η «ατζέντα»

Κάνοντας «φύλλο και φτερό», παρουσία εισαγγελέα, το διαμέρισμα του τρίτου ορόφου της πολυκατοικίας στο Ελληνικό, όπου συγκατοικούσε η Μπερερή και ο φίλος της, οι άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος κατέσχεσαν -μεταξύ άλλων- και την περιβόητη… ατζέντα της 32χρονης κατηγορούμενης.

Από εκείνη τη στιγμή, αυτομάτως ξεκίνησε μια ακατάσχετη παραφιλολογία σχετικά με «επωνύμους», που έχουν χάσει τον ύπνο τους, καθώς οι Αρχές εντόπισαν το όνομά τους να φιγουράρει στο τηλεφωνικό αρχείο του πρώην μοντέλου.

Όπως προκύπτει, όμως, από το ρεπορτάζ, στον ογκώδη φάκελο της δικογραφίας δεν περιέχεται τίποτα άλλο από τις φωτοτυπημένες σελίδες τριών μπλοκ σημειώσεων που είχε η Μπερερή, μέρος των οποίων αποκαλύπτουμε σήμερα.

Τα τρία μπλοκάκια ήταν το τελευταίο –και ίσως σημαντικότερο- αντικείμενο που πήραν μαζί τους οι άνδρες του Λιμενικού φεύγοντας από το διαμέρισμα του Ελληνικού.

Μέσα στις σελίδες του, η καλλίγραμμη κοπέλα εμφανίζεται να σημείωνε κυρίως οικονομικά ποσά από τις «δοσοληψίες» που είχε για κάθε είδους δραστηριότητες: λεφτά που πιθανόν έδωσε για την αγορά επίπλων (5.110 ευρώ), για χαλιά και για κουρτίνες (2.365 ευρώ) αλλά και χρήματα που της χρωστάει ή εκείνη οφείλει σε κάποιον Γιώργο.

Σε άλλες σελίδες των μπλοκ υπάρχουν, όμως, αριθμοί οι οποίοι βρίσκονται δίπλα σε μάλλον κωδικές ονομασίες όπως «περι, Aclos» και «Βyk» που κανείς πλην της ίδιας δεν γνωρίζει τι σημαίνουν.


 
Άνθρακας η ατζέντα

Πάντως, παράγοντες της προδικασίας με τους οποίους είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει η zougla.gr επεσήμαναν με νόημα ότι στο μεγαλύτερο μέρος των κατασχεμένων μπλοκ (όπου μπλοκ εννοείται η περιβόητη ατζέντα της Μπερερή) είχε διάφορες σημειώσεις -ακόμα και από σεμινάρια (οικονομικού περιεχομένου), που φέρεται να παρακολουθούσε το μοντέλο, κωδικοποιημένα ονόματα, τα οποία ήταν γραμμένα κυρίως με λατινικούς χαρακτήρες.

Εκτός όμως από τα τρία μπλοκάκια, τα οποία βρίσκονται στη διάθεση της ανακρίτριας, οι λιμενικοί βρήκαν στο διαμέρισμα της κατηγορούμενης κοπέλας κι ένα… μικρό οπλοστάσιο, αλλά και ένα σωστό εργαστήριο παρασκευής ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, κατέσχεσαν: 1) ένα πακέτο με 30 σφαίρες των 9 mm, 2) τρεις κάρτες, 3) απόδειξη ποσού 10.000 (σ.σ. το συγκεκριμένο ποσό φέρεται να το εισέπραξε ο Θεοχάρης από άτομο που του χρωστούσε), 4) συνολικό ποσό 28.940 ευρώ, 5) μια μηχανή μέτρησης χαρτονομισμάτων, 6) μια θήκη cd με ίχνος κοκαΐνης, 7) τρία αυτοσχέδια τσιγαριλίκια, 8) μια ζυγαριά ακριβείας, 9) σακουλάκια με ινδική κάνναβη, 10) μια μεζούρα με ίχνη κοκαΐνης, 11) τσιγαρόχαρτα, 12) μια πρέσσα, 13) ένα όπλο τύπου Zastava, 14) ένα γεμιστήρα με τέσσερα φυσίγγια 22 χιλιοστών, 15) ένα πιστόλι ουγγρικής προέλευσης, 16) ένα χρησιμοποιημένο κάλυκα), 17) ένα ψαλίδι με υπολείμματα κοκαΐνης, 18) ένα κάβουρα με υπολείμματα κοκαϊνης, κ.τ.λ.

 
 Η έκθεση αυτοψίας

Πώς έγινε η σύλληψη

Σημαντικά στοιχεία, όμως, περιέχονται στη δικογραφία σχετικά και με τον τρόπο που οι άνδρες του Λιμενικού, αξιοποιώντας τις πληροφορίες που είχαν, ότι από το διαμέρισμα του Ελληνικού γινόταν εμπόριο κοκαΐνης (και όχι μόνο), παρακολούθησαν και τελικά συνέλαβαν το τετραμελές «κύκλωμα».

 
 Η ένορκη κατάθεση του λιμενικού

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο επικεφαλής του κλιμακίου «κατά τις 11.40 πάρκαρε πλησίον της πολυκατοικίας το ασημί αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο Κώστας Παντέρας. Περί τις 12.30 πάρκαρε το Huyndai, στο οποίο επέβαινε ο Γιώργος Σταματιάδης.

Έπειτα από δυο ώρες περίπου εξήλθε από την πολυκατοικία ο Γιώργος Σταματιάδης, και αφού έβαλε το σάκο στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου, επιβιβάστηκε σε αυτό και αναχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση. Μετά από είκοσι λεπτά περίπου εξήλθε από την πολυκατοικία ο Κώστας Παντέρας, κρατώντας μια νάιλον μπλε σακούλα, συνοδευόμενος από τον Παντελή Θεοχάρη».

Στη συνέχεια, και αφού οι δύο κατηγορούμενοι έβαλαν το σάκο στο πορτ παγκάζ, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθηκαν από τους λιμενικούς.

Όλο αυτό το διάστημα το 32χρονο πρώην μοντέλο ήταν πάνω στο διαμέρισμα, ενώ όταν αντιλήφθηκε τι συμβαίνει προσπάθησε να ξεφορτωθεί 60 γραμμάρια κοκαΐνης πετώντας τα στον ακάλυπτο χώρο. Τελικά, συνελήφθη στο κλιμακοστάσιο ενώ προσπαθούσε να διαφύγει στην ταράτσα.

«Είμαι χρήστης»

Από την πρώτη στιγμή της σύλληψης η Μαριάννα Μπερερή επεσήμανε ότι η εμπλοκή της στην υπόθεση έχει να κάνει με το γεγονός ότι εδώ και χρόνια είναι χρήστης ναρκωτικών. Πληροφορίες, μάλιστα, την έφεραν το απόγευμα της Τρίτης κατά τη διάρκεια της κράτησής της να εμφάνισε στερητικό σύνδρομο.

Αντίθετα, πληροφορίες φέρουν έναν από τους τρεις υπόλοιπους κατηγορούμενους (και συγκεκριμένα τον Κώστα Παντέρα) να ήταν έτοιμος να αναλάβει όλη την ευθύνη για την εμπορία των ναρκωτικών ενώπιον της ανακρίτριας. Οι ίδιες πληροφορίες φέρουν τον ίδιο να είναι μέλος ενός ακόμα μεγαλύτερου κυκλώματος, το οποίο αποτελείται από άτομα υπεράνω υποψίας που έχουν πολλές και υψηλές γνωριμίες.

*Δελτίο τύπου, με το οποίο απαντούν στον Αλέξη Κούγια σχετικά με τα όσα ισχυρίσθηκε περί «αποχώρησής του από την υπόθεση επειδή διαφώνησε με την γραμμή υπεράσπισης», εξέδωσαν το βράδυ της Τρίτης η Μαριάννα Μπερερή και ο Παντελής Θεοχάρης. Με αυτό λένε ότι ο λόγος που απομάκρυναν τον ποινικολόγο είναι ότι ενώ τους είχε πει πως θα αναλάμβανε δωρεάν την υπεράσπισή τους, λίγο πριν μπει στο γραφείο της ανακρίτριας το πρωί της Δευτέρας τους ζήτησε λεφτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...