Σαμαράς για Παπανδρέου: "Το να είσαι φίλος με κάποιον, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είσαι πολιτικά αντίπαλος"


Ο Α. Σαμαράς δέχτηκε τις ερωτήσεις δημοσιογράφων αμέσως μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και σε πρώτη φάση επέλεξε να διατηρήσει χαμηλούς τους τόνους: "Όπως επιβάλλουν οι θεσμοί του πολιτεύματος συναντηθήκαμε και συζητήσαμε -γενικά, σε πρώτη...



...φάση βέβαια- για τα προβλήματα που υπάρχουν, ιδιαίτερα του χώρου της Οικονομίας. Αυτή ήταν μια συνάντηση γόνιμη και επιβαλλόμενη.


Σε άλλα (θέματα) θα είμαστε μαζί, σε άλλα θα είμαστε απέναντι.

Και μαζί θα είμαστε, γιατί υπηρετούμε την ίδια κοινωνία και έχουμε τους ίδιους στόχους, δηλαδή την ευημερία του ελληνικού λαού.

Και απέναντι θα είμαστε γιατί υπηρετούμε μια διαφορετική ιδεολογία, και γιατί αυτό επιβάλλεται και αρμόζει -άλλωστε- στο ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Το να είσαι φίλος με κάποιον (εννοεί τη φιλία του με το Γιώργο Παπανδρέου από τα φοιτητικά τους χρόνια στις ΗΠΑ), δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είσαι πολιτικά αντίπαλος. Και -πιστέψτε με- όταν χρειάζεται να είμαστε πολιτικά αντίπαλοι, ως Ν.Δ. θα είμαστε πολύ σκληρά απέναντι.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σωστα.
Ξερουμε ομως ποτε γινετε κριτικη για την κριτικη και ποτε γιατι πραγματι ,ειναι συμφερουσα για τη χωρα, ηρεμα λοιπον ,ο Παπαντρεου δεν δινει δικαιωματα και γι αυτο οι Ελληνες ως τωρα δεν εχουν να του προσαψουν κατι κακο, προσπαθει και μακαρι να γινουν καποια πραγματα για το καλο ολων μας.

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...