Πέθανε ο Νίκος Κακαουνάκης




Στις 21:00 το βράδυ της Τετάρτης έχασε τη μάχη ο δημοσιογράφος και εκδότης Νίκος Κακαουνάκης, αφήνοντας την τελευταία του πνοή σε ηλικία  72 ετών, στο νσοκομείο Ιασώ, όπου νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με πολυοργανική ανεπάρκεια.

Ο Νίκος Κακαουνάκης, που αντιμετώπιζε εδώ και χρόνια προβλήματα υγείας, νοσηλευόταν διασωληνωμένος μετά από χειρουργικές επεμβάσεις. Την Τετάρτη οι γιατροί έχασαν τις ελπίδες τους και τον αποσύνδεσαν από τη συσκευή μηχανικής υποστήριξης.



Δύο ημέρες πριν το θάνατό του η υγεία του είχε παρουσιάσει κάποια βελτίωση, παρά την πολυοργανική ανεπάρκεια από την οποία έπασχε. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ταφεί στην πατρίδα του, τα Χανιά...


Με τον Γιώργο Βέλτσο


Ο Νίκος Κακαουνάκης καταγόταν από αγροτική οικογένεια της Πολυρρήνιας Κισσάμου του νομού Χανίων. Πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια, μεγάλωσε βοηθώντας την οικογένειά του και αποφοίτησε από εκκλησιαστικό σχολείο.



Ξεκίνησε την δημοσιογραφική σταδιοδρομία του από τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη και κατά τη μεταπολίτευση διακρίθηκε για τις έρευνές του σχετικά με την περίοδο της Χούντας.

Εργάστηκε στο συγκρότημα Αλαφούζου, στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του Σκαϊ. Στη συνέχεια εργάστηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash και εξέδωσε την εφημερίδα «Καρφί».


Με τον Μίκη Θεοδωράκη


Επίσης εργάστηκε ως σχολιαστής στους τηλεοπτικούς σταθμούς Mega,  Alpha και Alter.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...