Η... ανασκόπηση του Ζίκο


Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ζίκο δεν αρκέστηκε στις ευχές του αλλά και στην αποτίμηση των όσων βίωσε τις προηγούμενες μέρες στην Βραζιλία. Στο site του δημοσιεύεται σήμερα και μία... προπονητική του ανασκόπηση για την σεζόν που φεύγει...



...Με τίτλο: Το 2009 τελειώνει με δύο τίτλους και 58% ποσοστό επιτυχίας το site του Βραζιλιάνου προπονητή, Ζίκο κάνει ειδική μνεία στην σεζόν που φεύγει από προπονητικής απόψεως. Στο κείμενο αναφέρεται πως το τελευταίο επίσημο ματς του τεχνικού του Ολυμπιακού ήταν η ήττα από τον Άρη, που κόστισε την απώλεια του πρωταθλητή χειμώνα.

Παρόλα αυτά το κείμενο βγάζει θετικό πρόσημο για τον Ζίκο. Μάλιστα αναφέρει πως μέσα στα 7 χρόνια προπονητικής του καριέρας δείχνει μία αξιοζήλευτη σταθερότητα. Μες στο 2009 είχε σε 53 ματς 31 νίκες, δηλαδή 58.4% ποσοστό επιτυχίας και κέρδισε δύο τίτλους, το Κύπελλο και το Σούπερ Καπ Ρωσίας.

Ο Ζίκο ξεκίνησε την χρονιά με την ΤΣΣΚΑ, όπου έμεινε έως τον Σεπτέμβριο. Σε 35 ματς έκανε 20 νίκες και έφερε δύο Κύπελλα στην ομάδα της Μόσχας. Το ποσοστό επιτυχίας του ήταν 57.1%, που χαρακτηρίζεται από το κείμενο ως πολύ θετικό. Ωστόσο το συμβόλαιό του διεκόπη... άδοξα.

Έχοντας 9 τίτλους ως προπονητής, ο Ζίκο συμφώνησε με τον Ολυμπιακό. Ξεκίνησε στις 29 Σεπτεμβρίου με μία μεγάλη νίκη με 2-1 στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Η χρονιά του τελειώνει με 11 νίκες σε 18 παιχνίδια, ήτοι 61.1% ποσοστό επιτυχίας.

Όπως επισημαίνεται στα 53 φετινά ματς τα 14 τελείωσαν με ήττες ενώ στα τελευταία 18 παιχνίδια μόνο τα τέσσερα έληξαν με ήττα. Παίζοντας εντός έδρας είχε 16 νίκες σε 22 παιχνίδια, που δίνει ποσοστό 72%. Έτσι ο Ζίκο δεν έχασε κανένα ματς ενώπιον του κοινού του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη.

Επίσης στο κείμενο γίνεται η παρατήρηση πως οι ομάδες του Ζίκο είναι συνήθως πολύ δυνατές στο γήπεδό τους. Αφού γίνεται αναφορά στην παρουσία του στην Εθνική Ιαπωνίας και την Φενερμπαχτσέ το κείμενο κλείνει ως εξής: λέτε το 2010 να φέρει τον 10ο τίτλο του Ζίκο; Μακάρι!

http://www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...