Κωνσταντίνου: «Νίκη με 2-0»


Ο Βασίλης Κωνσταντίνου μίλησε αποκλειστικά στο Sday.gr λίγες ώρες πριν από το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ, προέβλεψε τον νικητή του αγώνα, ενώ αναφέρθηκε στο μέλλον των «πράσινων», τον Νιόπλια, αλλά και τον Ολυμπιακό.
Συνέντευξη στον Γιώργο Γερακανάκη



Για το αποψινό ματς: «Πιστεύω ότι είναι ένα ντέρμπι γιατί παίζουνε δύο πολύ μεγάλες ομάδες όπως είναι η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός, οι οποίες έχουνε παράδοση στο ελληνικό πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά όμως, υπάρχει μία διαφορά βαθμολογική που αυτό δεν παίζει κανένα ρόλο γιατί και οι δύο ομάδες παίζουν για διαφορετικούς σκοπούς.  Ο μεν Παναθηναϊκός αγωνίζεται για να διατηρήσει τη διαφορά των οκτώ βαθμών και για να το καταφέρει αυτό θα πρέπει να μπει δυνατά μέσα στο γήπεδο, να πάρει τον έλεγχο του παιχνιδιού, πρέπει να είναι συμπαγής σαν ομάδα, πρέπει να έχει στόχους για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ η οποία πιστεύω ότι θα παίξει με αντεπιθέσεις, γιατί έτσι την εξυπηρετεί και έτσι θα προσπαθήσει να απειλήσει την εστία του Παναθηναϊκού», τόνισε ο Βασίλης Κωνσταντίνου.
Σε ερώτηση για τον τρόπο που ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ ο Βασίλης Κωνσταντίνου είπε: «Πρέπει να έχει μία τακτική, πρέπει να περιορίσει τα ατού της ΑΕΚ, να είναι συμπαγής σαν ομάδα για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις αντεπιθέσεις. Εάν αυτό το κατορθώσει, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Το σίγουρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να μπει από την αρχή δυνατά, είναι γηπεδούχος, έχει την υποστήριξη του κόσμου και αυτό είναι ένα ακόμα συν», τόνισε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του «τριφυλλιού» και συνέχισε: «Νομίζω ότι το αποψινό ματς θα κυλήσει όπως και τα υπόλοιπα ματς του Παναθηναϊκού. Δεν θα παίξει από την αρχή φουλ επίθεση, θα παίξει ένα κοντρολαρισμένο ποδόσφαιρο, για να δει πρώτα απ’ όλα πως θα παίξει η ΑΕΚ και από ‘ κει και πέρα θα χτυπήσει ανάλογα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πρέπει ο κόσμος του Παναθηναικόύ να έχει υπομονή γιατί αυτά τα παιχνίδια, είναι ματς τακτικής, γιατί έτσι όπως εξελίσσεται το πρωτάθλημα και φτάνει προς το τέλος του η ουσία είναι ο πρωταρχικός σκοπός και όχι το θέαμα και ο Παναθηναϊκός έστω και δύσκολα θα πάρει τους τρεις βαθμούς γιατί αυτό είναι που τον ενδιαφέρει.»
Για την ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ έχει στόχους στο σημερινό παιχνίδι. Δεν παίζει για να κερδίσει τον Παναθηναϊκό και να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να μειώσει τη διαφορά ούτως ώστε να κάνει πιο συναρπαστικό το πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ παίζει γιατί έχει ως στόχο να πλησιάσει τους πρωτοπόρους και να περάσει τον Άρη ούτως ώστε στα πλέι οφ να έχει μία καλύτερη τύχη. Είναι μία υπολογίσιμη ομάδα, έχει 3-4 καλούς ποδοσφαιριστές αλλά νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός με το ρόστερ που έχει φέτος και σε συνδυασμό με τον ερχομό του Νιόπλια που έβαλε την ομάδα σε κάποια καλούπια και σε κάποια συστήματα όπου οι ποδοσφαιριστές ξέρουν τι ζητάνε, απόψε θα επιτύχει.»
Ο Βασίλης Κωνσταντίνου προέβλεψε ότι το ματς θα λήξει με δύο γκολ διαφορά υπέρ του Παναθηναϊκού ενώ τόνισε ότι πλέον αγωνίζεται σωστά: «Ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται σωστά. Με τον Λέτο αριστερά, τον Σαλπιγγίδη δεξιά, στην κορυφή το Σισέ ο οποίος είναι ένας πραγματικός «Killer» για τα ελληνικά δεδομένα, με τον Κατσουράνη, τον Καραγκούνη και τον Σίλβα στο κέντρο και πίσω η κλασική τετράδα. Ειδικά το κεντρικό δίδυμο(σ.σ. Σαριέγκι, Καντέ) που τόσο καιρό και ο Παναθηναϊκός και οι φίλαθλοι και όλοι ασχολούνται με αυτό, νομίζω ότι με αυτούς τους δύο έχει βρει ο Παναθηναϊκός τον δρόμο και μπορεί να προχωρήσει μέχρι το τέλος και να στεφθεί πρωταθλητής. Ο Παναθηναϊκός δεν χρειάζεται ενίσχυση, δεν χρειάζεται αμυντικό. Ήταν ήρεμος καθ’ όλη τη διάρκεια των μεταγραφών και έτσι θα πορευτεί μέχρι το τέλος. Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός απόψε θα κερδίσει με δύο γκολ διαφορά. Είτε με 2-0 είτε με 3-1.»
Στη συνέχεια ο Βασίλης Κωνσταντίνου μίλησε για τον Νιόπλια, για την αλλαγή του Παναθηναϊκού προς το καλύτερο, ενώ εξέφρασε την άποψη του πως ο Τζόρβας είναι ο τερματοφύλακας που χρειάζεται το «τριφύλλι.»
Για το αν ο Νιόπλιας είναι η ιδανική επιλογή: «Δεν ξέρω τι θα γίνει στο τέλος του χρόνου και αν ο Παναθηναϊκός θα ανανεώσει το συμβόλαιο του Νιόπλια, το σίγουρο είναι ότι σε σύγκριση με τον Τεν Κάτε ξέρει την ελληνική νοοτροπία, έχει γνώσεις της προπονητικής, ασχολείται με το ποδόσφαιρο, ασχολείται με την αντίπαλη ομάδα, την διαβάζει καλά και προσαρμόζει τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι της. Αυτό, σίγουρα είναι ένα συν για τον Παναθηναϊκό. Τώρα αν ο Νιόπλιας θα παραμείνει στον πάγκο, αυτό είναι ένα άλλο θέμα το οποίο θα συζητηθεί στο τέλος της σεζόν.»
Για την αλλαγή του Παναθηναικόυ: «Ο Παναθηναϊκός έχει αλλάξει διοίκηση, υπάρχει ένας άνθρωπος, ένας πρόεδρος ο οποίος ασχολείται συνέχεια με την ομάδα, έχει αλλάξει το ρόστερ του, έχει προσθέσει πολύ μεγάλους ποδοσφαιριστές τόσο από πλευράς ονόματος όσο και από αξία. Νομίζω ότι ο ερχομός του Νιόπλια είναι το κερασάκι στην τούρτα που έκανε τον φετινό Παναθηναϊκό να παίζει για την κατάκτηση του τίτλου. Πρέπει να πάρει τον τίτλο φέτος, οι παίκτες διψάνε για τον τίτλο και με σύμμαχο τον κόσμο που του συμπαραστέκεται από την πρώτη στιγμή θα το καταφέρει», Τόνισε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας των «πρασίνων» και συνέχισε:
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ξεκινάει η δεκαετία του Παναθηναϊκού. Ταλαιπωρήθηκε αρκετά, βρήκε τη χρυσή τομή, βρήκε τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές και γι’ αυτό φροντίζει να τους κάνει συμβόλαια με μεγάλη χρονική διάρκεια. Ο Παναθηναϊκός ανανεώθηκε, όχι ηλικιακά, αλλά οργανωτικά, αγωνιστικά, πήρε μεγάλους ποδοσφαιριστές που συμβάλλουν στη δημιουργία μιας μεγάλης ομάδας και έτσι έφτιαξαν τον Παναθηναϊκό με τέτοιο μέταλλο ούτως ώστε να πρωταγωνιστήσει την επόμενη δεκαετία όχι διεκδικώντας την πρώτη θέση αλλά μένοντας σε αυτή.»
Για τον Τζόρβα: «Ο Παναθηναϊκός έχει παράδοση στους καλούς τερματοφύλακες. Το 1963 που πήγα εγώ στον Παναθηναϊκό με τον Μιχάλη Βουτσαρά και τους μετέπειτα τερματοφύλακες μέχρι και σήμερα, νομίζω ότι ο Τζόρβας δεν είναι μονάχα καλό για τον Παναθηναϊκό ότι βρήκε έναν τερματοφύλακα. Ο Τζόρβας είναι ένας Έλληνας τερματοφύλακας που μετά τοξν Νικοπολίδη θα είναι ο επόμενος στην Εθνική για τα επόμενα δέκα χρόνια καθώς ο Αντώνης(σ.σ. Νικοπολίδης) έχει τελειώσει ηλικιακά. Είναι ένας φέρελπις τερματοφύλακας και από αυτόν έχει να κερδίσει και ο Παναθηναϊκός και το Ελληνικό ποδόσφαιρο.»
Τέλος μίλησε για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον αιώνιο αντίπαλο του Παναθηναϊκού, τον Ολυμπιακό.
Για τη συνέχεια: «Όλα τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου είναι δύσκολα. Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ δεν είναι το πιο δύσκολο. Το δυσκολότερο είναι αυτό με την Λάρισα, γιατί η Λάρισα είναι αυτή που κινδυνεύει να υποβιβαστεί. Ο ΠΑΟΚ είναι μία ομάδα ο οποίος δύσκολα δέχεται γκολ αλλά δύσκολα πετυχαίνει και γκολ. Το χθεσινό παιχνίδι (σ.σ. ΠΑΟΚ- Ατρόμητος) άλλωστε τα λέει όλα. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από την Τούμπα ούτε τον φανατικό κόσμο του ΠΑΟΚ που σίγουρα είναι ο δωδέκατος ποδοσφαιριστής(σ.σ. του ΠΑΟΚ). Ο Παναθηναϊκός είναι ανώτερος από τον ΠΑΟΚ και νομίζω ότι με την αυτοπεποίθηση που έχει δεν χάνει. Γι’ αυτό όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος πρέπει να τα αντιμετωπίζει με το ίδιο σκεπτικό γιατί αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να αυξήσει τη διαφορά από τον δεύτερο.»
Για τον Ολυμπιακό: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Ολυμπιακός έκανε λάθη. Άλλωστε νομίζω ότι τα παραδέχθηκαν όλοι. Και η διοίκηση και οι φίλαθλοι. Ίσως οι παράγοντες του Ολυμπιακού να υπερεκτίμησαν τις δυνατότητες που έχει η ομάδα τους και να επαναπαύτηκαν μονάχα στη φανέλα. Στο ποδόσφαιρο όμως πια δεν μετράνε οι φανέλες, μετράει η ουσία. Από τον Ολυμπιακό έφυγαν παίκτες όπως ο Κοβάσεβιτς, ο Τζόρτζεβιτς, έφυγαν καλοί προπονητές(σ.σ. Βαλβέρδε) και ήρθαν άλλοι που δεν είχαν το ανάστημα για να σταθούν στον Ολυμπιακό και γι’ αυτό ο Ολυμπιακός περνάει αυτή την περιπέτεια. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός έιναι μεγάλη ομάδα και θα βρει τον δρόμο της αλλά νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός τα επόμενα χρόνια θα είναι ο κυρίαρχος του Ελληνικού πρωταθλήματος.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...