ΟΣΦΠ: Ετοιμάζει την «επόμενη ημέρα»


Αποφασισμένος να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στον Ολυμπιακό εμφανίζεται ο Σωκράτης Κόκκαλης, ύστερα από τα άσχημα αποτελέσματα της ομάδας στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οι Πειραιώτες, αν και βρίσκονται μακριά από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, ελπίζουν θα προσπαθήσουν...


με όλες τους τις δυνάμεις να διεκδικήσουν τις όποιες πιθανότητες έχουν για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Επίσης, υπάρχει ο στόχος της δεύτερης θέσης της βαθμολογίας που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League της επόμενης σεζόν. Οι «ερυθρόλευκοι» θα δέχονταν με ευχαρίστηση όποιο «δώρο» έδινε ο «αιώνιος» αντίπαλος, αλλά αυτή τη στιγμή το μόνο που μπορούν να κάνουν οι παίκτες είναι να πάρουν ό,τι καλύτερο μπορούν στα δύο ματς με την Μπορντό στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού, ο κ. Κόκκαλης παρουσιάστηκε ενωτικός και ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ, ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ έχει αρχίσει να καταστρώνει το πλάνο της «επόμενης ημέρας» και θα έχει μία σειρά από συναντήσεις για να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Ο πρόεδρος των Πειραιωτών ετοιμάζει αλλαγές τόσο σε διοικητικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο. Στο μυαλό του κ. Κόκκαλη βρίσκεται το όνομα του Βασίλη Γκαγκάτση, του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και ενδεχομένως του Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Το επόμενο διάστημα αναμένονται οι αποφάσεις του προέδρου και εκείνο που θέλουν όλοι στον Ολυμπιακό να είναι ο κόσμος στο πλευρό τους.

Χωρίς τρεις για το… τρίποντο

Χωρίς τον Μήτρογλου, τον Λούα Λούα και τον Γκαλίτσιο θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός αύριο (16:45, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Novasports 1) στην έδρα του Πανιωνίου. Ο διεθνής επιθετικός ταλαιπωρείται από ίωση, ο φορ από τον Κονγκό προτιμήθηκε να μείνει εκτός αποστολής για να μην ανοίξουν τα ράμματα που έκανε και ο τρίτος έχει ένα πρόβλημα κοντά στον τετρακέφαλο και κρίθηκε σκόπιμο να ξεκουραστεί (για να μην υποστεί καμία θλάση).

Ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς προτίθεται να παρατάξει την ομάδα με σύστημα 4-3-3, αλλά φέρεται να μην έχει αποφασίσει για τρεις θέσεις στην ενδεκάδα. Συγκεκριμένα, θέση διεκδικούν ο Στολτίδης μαζί με τον Μαρέσκα για το κέντρο της μεσαίας γραμμής, ο Τοροσίδης ενδέχεται να παίξει ως δεξί εσωτερικό χαφ και ο Μπράβο μαζί με τον Λεονάρντο για το αριστερό άκρο της άμυνας. Η αρχική ενδεκάδα θα αποτελείται από τους Νικοπολίδη, Ζεβλάκοφ, Μπράβο, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Μέλμπεργκ, Ντουντού, Τοροσίδη, Στολτίδη, Ζαϊρί, Ντάτολο και Ντάρμπισαϊρ.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Πάρντο, Πάντος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Λεονάρντο, Οσκαρ, Λεντέσμα και Ντιόγο, Μαρέσκα. Εκτός έμειναν οι Ντομί, Γκαλέτι, Λούα Λούα, Μήτρογλου και Γκαλίτσιος.

Εν τω μεταξύ, ο Μπάντοβιτς έδειξε χθες στο βίντεο τον αγώνα του Πανιωνίου με τον Λεβαδειακό, λέγοντας στους παίκτες: «Δεν πιέζουν πολύ και αφήνουν κενά. Δεν είναι τόσο γρήγορη ομάδα και θα είναι σημαντικές οι ελλείψεις του Κουμόρτζι και του Εστογιανόφ. Από την άλλη πλευρά υπάρχουν άλλοι καλοί παίκτες, που πρέπει να προσέξουμε, όπως ο Μπάλαμπαν και ο Ριέρα, που είναι γρήγορος παίκτης.

Πρέπει να πιέσουμε την άμυνά τους και ειδικά το κέντρο που έχει κενά. Το ματς θέλει μεγαλύτερη προσοχή, διότι ο Πανιώνιος άλλαξε προπονητή και χρειάζεται πολύ ένα αποτέλεσμα. Το μυστικό για μας είναι να μπούμε δυνατά από την αρχή. Να μπούμε αποφασισμένοι για να πάρουμε το παιχνίδι, που χρειαζόμαστε τόσο πολύ», ήταν τα λόγια του.

* Πιθανό είναι το ενδεχόμενο ο Σωκράτης Κόκκαλης εντός της ημέρας να έχει συνάντηση με τους οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού (τη «Θύρα 7»).

* Αισιόδοξος παραμένει ο Νέρι Καστίγιο όσον αφορά την ενδεχόμενη επιστροφή του στον Ολυμπιακό. Η αισιοδοξία του Μεξικανού φαίνεται ότι προκύπτει από τις πιέσεις που ασκεί ο μάνατζέρ του στη διοίκηση της Σαχτάρ Ντόνετσκ, προκειμένου να επιστρέψει στην ομάδα της καρδιάς του. Πάντως, οι Πειραιώτες έχουν ξεκαθαρίσει ότι έχουν σταματήσει να ασχολούνται με τη συγκεκριμένη περίπτωση.

* Όσον αφορά τον Σκούρτη, ο νεαρός επιθετικός δοκιμάζεται στη Λάτσιο και μέχρι στιγμής οι διοικούντες την ιταλική ομάδα έχουν σχηματίσει θετική άποψη για τον συγκεκριμένο παίκτη. Αν, μάλιστα, συνεχίσει να τα πηγαίνει καλά, τότε είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο οι Λατσιάλι να καταθέσουν πρόταση στον Ολυμπιακό για τον Αλβανό φορ, αλλά οι μεταγραφές για τους ανήλικους ποδοσφαιριστές κάτω των 18 ετών από μία χώρα σε μία άλλη είναι περίπλοκες.

* Αφιέρωμα στο ταλέντο του Κυριάκου Παπαδόπουλου έκανε η γερμανική ιστοσελίδα spox.com, η οποία αρκετά συχνά δημοσιεύει τέτοιου είδους κείμενα. Το συγκεκριμένο σάιτ έκανε εκτενή αναφορά στον αμυντικό του Ολυμπιακού, ξεκινώντας από την αρχή της καριέρας του (όταν αγωνιζόταν σε τοπική ομάδα της Κατερίνης) μέχρι και λόγος και τις εμφανίσεις του με την Εθνική Ελλάδος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 19 του 2008 (όταν συμπεριλήφθηκε στους 10 καλύτερους παίκτες της διοργάνωσης).

www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...