ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΤΣΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΣΜΟ ΛΑΤΣΙΟΥ-ΜΕΝΕΓΑΚΗ



Η Ελένη Μενεγάκη και ο Γιάννης Λάτσιος χώρισαν

Νανά Παλαιτσάκη
Επτά και μισή, απόγευμα Παρασκευής, από το προσωπικό e-mail του κυρίου Γιάννη Λάτσιου, όλοι οι τηλεοπτικοί συντάκτες λαμβάναμε στο e-mail μας μια λακωνική ανακοίνωση. Το ζευγάρι αποφάσισε, σύμφωνα με το μήνυμα, να συνεχίσει την ζωή του χωριστά, ως πρόσωπα, αλλά πάντα μαζί ως γονείς 3 ανηλίκων ακόμη παιδιών.

Οι υπογραφές του ζευγαριού στο τέλος του κειμένου δεν άφηναν κανένα ενδεχόμενο αμφισβήτησης μιας είδησης, που κατά τους τελευταίους μήνες σεργιάνιζε στα γραφεία, στα κοσμικά στέκια και στα επιτελεία των life style περιοδικών. Την φετινή τηλεοπτική χρονιά πολλοί ήταν εκείνοι που συνέδεαν την κακή ψυχολογία της παρουσιάστριας με τις εξελίξεις στην προσωπική της ζωή. Η δημοσιοποίηση του χωρισμού με ανακοίνωση προς τα Μέσα αποδεικνύει καταρχάς ότι το ζευγάρι, σε μία δύσκολη στιγμή, ως άνθρωποι που εργάζονται στην τηλεόραση, κατανοεί το ενδιαφέρον που υπάρχει για την σχέση και προχωρά σε μια απόφαση αυτονόητα δύσκολη, η οποία όμως σταματά το κουτσομπολιό.

Άλλωστε, η Ελένη Μενεγάκη και ο Γιάννης Λάτσιος είναι πρόσωπα που, εξαιτίας της μεγάλης δημοσιότητας που απολαύουν, είχαν συνηθίσει το τηλεοπτικό κοινό να συμμετέχει στα μεγάλα γεγονότα της κοινής τους ζωής. Θυμόμαστε όλοι τον γάμο τους, που με κουμπάρους τον Αντρέα Φουστάνο και την Νατάσσα Θεοδωρίδου, στην Παναγίτσα της Κηφισιάς, μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από τον ANT1, επιτρέποντας στο κοινό της παρουσιάστριας να συμμετέχει στην στιγμή της μεγάλης χαράς της «Ελενίτσας του». Τα σημαντικά προσωπικά γεγονότα της ζωής η Ελένη τα μοιραζόταν πάντα με συνεργάτες και τηλεθεατές. Οι εγκυμοσύνες και τα βαφτίσια των παιδιών ήταν επίσης στιγμές που το κοινό λάτρευε να παρακολουθεί, καθώς η Ελένη για εκατομμύρια κόσμου, αποτελούσε μια σύγχρονη σταχτοπούτα.

Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, η Ελένη Μενεγάκη παρουσίασε εκπομπή, αλλά τόσο για τους στενούς της συνεργάτες όσο και για πολλούς τηλεθεατές ήταν φανερό ότι δεν είχε καθόλου, μα καθόλου, διάθεση να παρουσιάσει. Παρά τις φήμες που κυκλοφορούσαν, ακόμη και οι καθημερινοί της συνεργάτες δεν γνώριζαν τίποτα απολύτως. Η διάθεση όμως της ίδιας ήταν πάρα πολύ άσχημη –όχι βεβαίως για τα νούμερα τηλεθέασης αυτή τη φορά.

Λίγες ώρες μετά από το σήμα τέλους της εκπομπής της, οργίασαν οι φήμες ότι εβδομαδιαίο life style περιοδικό ετοιμαζόταν για έκτακτη έκδοση με την είδηση του χωρισμού ενός ίσως από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια της showbiz. Δεν είχαν περάσει ούτε 48 ώρες από την στιγμή που στο διαδίκτυο «έκανε γύρα» η είδηση για ένα πολύ αγαπημένο τηλεοπτικό ζευγάρι που ετοιμαζόταν να χωρίσει. Το e-mail που έφυγε από το γραφείο του Γιάννη Λάτσιου έδωσε τέλος στην φημολογία, επιβεβαιώνοντας την απόφαση των πρωταγωνιστών της σχέσης.

Επειδή αυτή η απόφαση του χωρισμού είναι οδυνηρή από μόνη της, πόσο μάλλον όταν στην διαδικασία αυτή εμπλέκονται αναγκαστικά οι δημοσιογράφοι, οι εκπομπές gossip, τα τηλεοπτικά περιοδικά και τα έντυπα που ασχολούνται με το τηλεοπτικό και κοσμικό ρεπορτάζ, για την διαχείρισή της απαιτείται ψυχραιμία και επαγγελματισμός αντίστοιχος με αυτόν που προϋπήρξε για τα χαρμόσυνα γεγονότα της κοινής ζωής τους.

Ξέρω ότι μεγάλη μερίδα κοινού θα λυπηθεί ιδιαίτερα, καθώς η εικόνα των δύο καταρχάς ως ζευγάρι και μετά ως γονείς αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο. Η Ελένη μάλιστα είχε μιλήσει πολλές φορές δημοσίως για τον άντρα της, είτε διαχωρίζοντας την επαγγελματική τους σχέση, είτε στέλνοντάς του γυναικεία μηνύματα, είτε συζητώντας στην «στήλη της μαγειρικής» για το φαγητό που μαγείρευε τόσο για εκείνον όσο και για την υπόλοιπη οικογένεια. Από αυτό το ροζ σύννεφο, αυτοί που θα πέσουν είμαι βεβαία ότι θα είναι οι πρωινοί τηλεθεατές, ο κόσμος που αγάπησε και αγαπά την Ελένη και ό,τι έχει να κάνει με την δική της ζωή -και το γράφω αυτό γιατί σίγουρα οι πρωταγωνιστές της σχέσης, το ζεύγος Λάτσιου, πήρε μια ώριμη απόφαση διαχείρισης της ζωής του μη διαφέροντας σε τίποτα από χιλιάδες άλλους ενήλικες, που από κάποια στιγμή και μετά παύουν να αποτελούν ζευγάρι.

Τα καλύτερα και για τους δυο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...