500.000 σπίτια μη κατοικήσιμα στη Χιλή


Περίπου μισό εκατομμύριο σπίτια έχουν υποστεί ζημιές και πιθανόν δεν είναι κατοικίσιμα μετά το σεισμό των 8,8 βαθμών που έπληξε την Χιλή, δήλωσε η χιλιανή υπουργός Στέγασης Πατρίτσια Πομπλέτε.
"Μιλάμε για μία αρχική εκτίμηση 1,5 εκατομμυρίων σπιτιών που έχουν πληγεί" από το σεισμό, δήλωσε η...

υπουργός στον Τύπο, προσθέτωντας ότι 500.000 από αυτά έχουν υποστεί "σοβαρές ζημιές" και πιθανόν "δεν είναι πλέον κατοικίσιμα".

Η Ισπανία, που έχει αναλάβει την εναλλασσόμενη προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, πρότεινε σήμερα να συντονίσει την αποστολή βοήθειας στη Χιλή.

"Η Ισπανία ως η χώρα που έχει αναλάβει την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ" ενεργοποίησε τους μηχανισμούς συντονισμού που υπάρχουν στην ΕΕ για την αντιμετώπιση αυτού του είδους των καταστροφών, προκειμένου να μπορέσει να σταλεί βοήθεια στη Χιλή μόλις καταγραφούν οι ζημιές που έχουν γίνει και εκτιμηθούν οι ανάγκες που υπάρχουν, ανακοίνωσε ο ισπανός υπουργός Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Γι' αυτό το σκοπό η ισπανική κυβέρνηση κάλεσε σήμερα Κυριακή σε σύσκεψη την ισπανική υπηρεσία ανάπτυξης της διεθνούς συνεργασίας.

"Η Ισπανία, στο πλαίσιο της προεδρίας της ΕΕ, είναι διατεθειμένη να προσφέρει, όπως είχε κάνει και στην περίπτωση της Αϊτής, όλα τα μέσα που διαθέτει στην περιοχή για να συντονίσει την παροχή βοήθειας μπροστά σε αυτή τη νέα καταστροφή που έπληξε μία αδερφή χώρα", υπογράμμισε ο υπουργός στην ανακοίνωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...