Πρώτος και... πάει πλατεία!

Από Δημήτρης Τομαράς
Πρώτος και... πάει πλατεία!
Ο Ολυμπιακός «καθάρισε» τον Ατρόμητο, ο Μέλμπεργκ «καθάρισε» τον Σαγκανόφσκι αλλά πέναλτι δεν δόθηκε (στο 1-0) και με το 2-0 οι «ερυθρόλευκοι» πάτησαν κορυφή και... περιμένουν το ματς της Νέας Σμύρνης! Μέλμπεργκ και Μήτρογλου τα γκολ!


Το πρώτο μέρος

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον αγώνα με μία αλλαγή τελευταίας στιγμής. Ο Γκαλίτσιος πήρε την θέση του Τοροσίδη, που ένιωσε ενοχλήσεις και ενώ είχε ανακοινωθεί στο αρχικό σχήμα της ομάδας. Ο Τοροσίδης πάντως έμεινε στην αποστολή.

Στα του αγώνα ο Ολυμπιακός μπήκε αρκετά καλά μες στο παιχνίδι και μάλιστα μόλις στο 1ο λεπτό είχε ένα αρκετά καλό σούτ με τον Λούα Λούα. Ο Ατρόμητος ήταν από την μεριά του αρκετά δραστήριος στα πρώτα λεπτά του ματς και προσπάθησε να βγάλει ορισμένες φάσεις.

Νεύρα από Ντάτολο

Χαρακτηριστικά ήταν πάντως τα νεύρα του Ντάτολο στα πρώτα λεπτά του ματς. Ο Αργεντινός δεν έδινε με τίποτα την μπάλα με αποτέλεσμα να δεχθεί τις παρατηρήσεις του Στολτίδη ενώ σε κάποια στιγμή κοίταξε προς το μέρος του προπονητή του, Μπόζινταρ Μπάντοβιτς και στην συνέχεια σήκωσε ψηλά το χέρι με αγανάκτηση.

Στο 17’ πάντως ο Περόνε έχασε πολύ καλή ευκαιρία. Βρέθηκε απέναντι στο Νικοπολίδη, έκανε το σούτ όμως ο έμπειρος γκολκίπερ έδιωξε σε κόρνερ.

Άριστη συνεργασία και γκολ

Ένα λεπτό μετά  ο νόμος της μπάλας τιμώρησε τον Ατρόμητο. Ο Λούα Λούα πήρε και κατέβασε την μπάλα και την κατάλληλη στιγμή την έδωσε στο Ντάτολο. Ο Αργεντινός έβγαλε μία ωραία μπαλιά από τα πλάγια στο Ντάρμπισαιρ που με προβολή έκανε το 1-0 στο 18’.

Στο 22’ ο Λούα Λούα θα κάνει ένα πολύ καλό σούτ, που θα βγει λίγο άουτ. Στο 24’ ένα νέο σούτ αυτήν την φορά από τον Ζαιρί θα καταλήξει έξω. Γενικά οι γηπεδούχοι από το 18’ και μετά πήραν τα... ηνία του αγώνα και θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν βάλει και ένα δεύτερο γκολ μες στα επόμενα λεπτά.

Ο Ατρόμητος πάντως δεν παρέδιδε τα όπλα. Άρχισε από ψηλά την πίεση, προσπαθώντας να κλέψει μπάλες και να βγει σε αντεπιθέσεις.

Φωνές για πέναλτι


Στο 34’ ο Ολυμπιακός φώναξε για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπαζίνσκι πάνω στο Ντάρμπισαιρ. Ο ρέφερι του αγώνα όμως είχε άλλη άποψη για την φάση.

Στο 38’ οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να κάνουν δύο τα τέρματά τους με το σούτ του Λούα Λούα να βρίσκει στο δοκάρι και τον επερχόμενο Ζαιρί να στέλνει την μπάλα άουτ. Το αρνητικό στοιχείο πάντως για τον Ολυμπιακό στο πρώτο μέρος ήταν πως οι Λεντέσμα, Στολτίδης δεν προσέφεραν τ’ αναμενόμενα στον χώρο του κέντρου ενώ και ο Ζαιρί δεν βοήθησε.

Τι έγινε στην επανάληψη

Στο Β’ μέρος ο Ατρόμητος θέλησε να πιέσει ακόμη πιο πολύ την κατάσταση...  Ο Ολυμπιακός από την μεριά του έχοντας το αβαντάζ του ενός τέρματος δεν μπήκε το ίδιο δυνατά με το πρώτο μέρος. Παρόλα αυτά καμία εκ των δύο ομάδων δεν έκανε κάποια μεγάλη φάση στο ξεκίνημα του Β’ μέρους. Στο 61’ όλο το γήπεδο ξεσηκώθηκε βλέποντας τον 4ο διαιτητή να σηκώνει το νούμερο 9 για αλλαγή, δηλαδή το Ντάρμπισαιρ. Τελικώς ο κ. Μπάντοβιτς έσπευσε να διευκρινίσει πως αυτός που ήθελε ν’ αλλάξει ήταν ο Ζαιρί και μπήκε στην θέση του ο Μήτρογλου.

Πέναλτι που δεν δόθηκε


Και ενώ ο Ατρόμητος είχε ανεβάσει στροφές και πατούσε καλύτερα στο γήπεδο ο Σαγκανόφσκι δέχθηκε ένα αντικανονικό μαρκάρισμα από τον Μέλμπεργκ μες στην μικρή περιοχή. Από το ριπλέι φαίνεται πως θα έπρεπε να είχε δοθεί πέναλτι αλλά αυτό δεν έγινε.

Η ώρα περνούσε και οι Περιστεριώτες έδειχναν σαφώς πιο καλό πρόσωπο από τους γηπεδούχος, χωρίς να μπορούν όμως να το μετουσιώσουν σε κάποιο τέρμα. Ο Ολυμπιακός είχε αρκετά προβλήματα πίσω με τους Μέλμπεργκ και Α. Παπαδόπουλο να κάνουν ότι μπορούν για να αποσοβήσουν τους κινδύνους.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε ν’ αντιδράσει και να βάλει ένα δεύτερο γκολ με το οποίο θα... καθάριζε το παιχνίδι, όμως δεν έβρισκε τους χώρους που ήθελε. Στο 87' πάντως ο Μήτρογλου είχε ένα καλό σούτ στο δοκάρι. Λίγο πριν το τέλος του αγώνα ο Ντάτολο τραυματίστηκε. Ο Αργεντινός σε μία προσπάθειά του σταμάτησε. Έδειχνε να πονάει στο πόδι του και μετά έπεσε κάτω. Βγαίνοντας μάλιστα από το γήπεδο ήταν τρελαμένος μιας και θα χαθεί η ευκαιρία του για την εθνική ομάδα της χώρας του ενόψει Μουντιάλ.

Ο Βαλβέρδε και το 0-2


Πέραν αυτού προς το τέλος του ματς ακούστηκε τ' όνομα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Στο 90+ ο Μήτρογλου έμελλε να κάνει το 0-2. Βγήκε μπροστά και σε κενή εστία δεν αστόχησε...

Man of the match: Ο Λούα Λούα. Από τους παίκτες του Ολυμπιακού είχε την πιο καλή παρουσία. Έβγαλε φάσεις, ήταν κινητικός ενώ είχε συμμετοχή στο γκολ του Ντάρμπισαιρ. Στο Β’ μέρος έπεσε η απόδοσή του αλλά και πάλι πάλεψε.

Αδύναμος κρίκος:
Ο Ζαιρί. Ο Μαροκινός δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και δικαίως έγινε αλλαγή. Δεν προσέφερε παρά πολύ λίγα πράγματα σήμερα και από πλευράς ανάπτυξης αλλά και από πλευράς δημιουργίας. Προβλήματα υπήρξαν και στον χώρο του κέντρου με τους Στολτίδη και Λεντέσμα.

Στο ύψος του:
Οι Ντάτολο και Ντάρμπισαιρ. Ο Αργεντινός ήταν αρκετά δραστήριος κυρίως στο πρώτο μέρος ενώ από δική του μπαλιά μπήκε το γκολ του Νταρμπισαιρ. Θετικός ήταν και ο Άγγλος που σκόραρε κατά του Ατρομήτου.

Η γκάφα:
Ανήκει στην άμυνα του Ατρομήτου στην φάση του γκολ του Νταρμπισαιρ. Ο Άγγλος βρέθηκε σχεδόν αφύλαχτος στην καρδιά της άμυνας και σκόραρε.

Το στραγάλι: Ο διαιτητής Θανάσης Γιάχος του Σ. Χίου έκανε αρκετά λάθη στον σημερινό αγώνα. Επίσης ελέγχεται για δύο περιπτώσεις πέναλτι.

Το ταμείο του Gazzetta: Ένα ικανοποιητικό ημίχρονο έκανε ο Ολυμπιακός, ένα γκολ έβαλε. Στην επανάληψη ο Ατρόμητος πατούσε πιο καλά στο γήπεδο, όμως δεν κατάφερε  να πάρει το Χ.



Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Στολτίδης, Ντάρμπισαιρ (90+ Γ. Παπαδόπουλος), Ζαιρί (61‘ Μήτρογλου), Μπράβο, Ντάτολο, Α. Παπαδόπουλος, Λεντέσμα, Λούα Λούα (81‘ Πάντος), Γκαλίτσιος

Ατρόμητος: Μιχαηλίδης, Μπλένχιο, Μπαζίνσκι, Περόνε, Φαβάλι (75‘ Καλαντζής), Νάστος, Σαρμιέντο, Σφακιανάκης, Σαγκανόφσκι, Τάτος (82‘ Αναστασάκος), Μπιλάγι (76‘ Σκόνδρας)

Live game

1’ Ο Λούα Λούα κάνει ένα σούτ, όμως η μπάλα βγαίνει άουτ.
17’ Σούτ του Περόνε ενώ είναι τετ-α-τετ με το Νικοπολίδη αποκρούεται σε κόρνερ.
18’ ΓΚΟΟΟΛ. Το 0-1. Ο Λούα Λούα κατεβάζει την μπάλα, την δίνει στο Ντάτολο. Εκείνος κάνει την μπαλιά στο Ντάρμπισαιρ που από κοντά με προβολή κάνει το 1-0.
19’ Σούτ του Λούα Λούα η μπάλα δεν βρίσκει τον επιθυμητό στόχο.
20’ Ο Λεντέσμα κάνει ένα καλό μακρινό σούτ, όμως ο Μιχαηλίδης μπλοκάρει την μπάλα.
22’ Ο Λούα Λούα κάνει ένα καλό σούτ, που βγαίνει λίγο άουτ.
24’ Νέο σούτ του Ζαιρί η μπάλα έξω.
26’ Σούτ του Περόνε άουτ.
38’ Μετά από φάουλ του Ντάτολο ο Λούα Λούα κάνει ένα ωραίο σούτ με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι και ο επερχόμενος Ζαιρί θα κάνει από καλή θέση ένα σούτ, που θα βγει άουτ.
42’ Κόρνερ του Ντάτολο διώχνει με γροθιές ο γκολκίπερ του Ατρομήτου.
43’ Ο Σαρμιέντο θα κάνει ένα συρτό σούτ με το Νικοπολίδη να πέφτει σωστά και να μπλοκάρει.
52’ Σούτ του Στολτίδη η μπάλα βγαίνει εκτός.
53’ Κεφαλιά του Περόνε περνάει έξω.
63’ Σούτ του Σφακιανάκη η μπάλα άουτ.
71’ Ο Σφακιανάκης θα κάνει νέο σούτ και η μπάλα βγαίνει έξω.
77’ Μετά από φάουλ του Ντάτολο ο Ντάρμπισαιρ θα πιάσει ένα σούτ, όμως δεν θα βρει στόχο.
80’ Ο Λούα Λούα θα κάνει ένα σούτ, με την μπάλα να βγαίνει εκτός.
87' O Μήτρογλου έκανε ένα καλό σούτ που βρήκε στο δοκάρι.
90+ ΓΚΟΟΟΛ. Το 0-2. Ο Μήτρογλου βγαίνει μπροστά. Κάνει ένα σούτ σε κενή εστία καθώς ο Μιχαηλίδης είχε βγει μπροστά και σκοράρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...