ΣΟΚ στην πόλη των Χανίων απο τα φαινόμενα βίας


ΣΟΚ

Ανησυχία προκαλούν στην κοινωνία των Χανίων τα συνεχή κρούσματα ρατσιστικής βίας, από τις αρχές του Δεκεμβρίου του 2009, με τελευταίο, επίθεση, σε βάρος 27χρονης εκπαιδευτικού, που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης...

Από τις 9 Δεκεμβρίου καταγράφηκαν διάφορα αιματηρά συμβάντα με πρωταγωνιστές, δράστες ή παθόντες, οικονομικούς μετανάστους. Σε αυτά προστέθηκαν και οι δύο εμπρηστικές επιθέσεις στην Εβραϊκή Συναγωγή των Χανίων, στις 5 και σιτς 16 Ιανουαρίου 2010, για τις οποίες η αστυνομία συνέλαβε τέσσερα άτομα από τα οποία ένας υπήκοος Μεγάλης Βρετανίας, που έχει κριθεί ήδη προφυλακιστέος.

Το τελευταίο κρούσμα αφορά την επίθεση δύο αγνώστων σε βάρος 27χρονης καθηγήτριας. Όπως κατήγγειλε η παθούσα στην Αστυνομία, δύο άτομα με καλυμμένα πρόσωπα και φορώντας γάντια, την πλησίασαν, καθώς έμπαινε στο αυτοκίνητο της και, πριν προλάβει να αντιδράσει, της χάραξαν τη σβάστικα στο χέρι και στο μανίκι του μπουφάν, που φορούσε, χρησιμοποιώντας ξυράφι.

Σε επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, αναφέρεται ότι στις 20:15 της Τέταρτης, στην περιοχή της Χαλέπας, δύο νεαροί, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και φορώντας γάντια, ακινητοποίησαν γυναίκα ημεδαπή, ενήλικη κατά την ώρα που επιβιβαζόταν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό της, και με χρήση ξυραφιού χάραξαν στο δεξιό μανίκι του μπουφάν της τρεις αγκυλωτούς σταυρούς και δύο σταυρούς ο ένας ημιτελής,στο δέρμα του αριστερού της χεριού.

Η επίθεση σε βάρος της 27χρονης αποδίδεται στο ότι η εκπαιδευτικός παρέδιδε μαθήματα Ελληνικών σε παιδιά οικονομικών μεταναστών.

Η πρώτη αντίδραση για το περιστατικό ήρθε σήμερα από τον δικηγόρο και μέλος του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, Νίκο Τζάρα.

«Τέτοιες συμπεριφορές είναι έξω από τα όρια και ανάγονται στα όρια της βαρβαρότητας και της έλλειψης ανδρισμού. Εντύπωσή μου είναι ότι όλα αυτά, τροφοδούνται με τον ένα, ή τον άλλο τρόπο από κάποιο κέντρο, που υπάρχει στα Χανιά. Αυτή την εκτίμηση, την έχουμε μεταφέρει αρμοδίως, δώσαμε τα όποια στοιχεία μπορέσαμε να συλλέξουμε στις Αρχές και πρέπει η αστυνομία να βρίσκεται σε εγρήγορση, πριν το φαινόμενο πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις. Ήδη είναι σε έξαρση και προκαλεί ανησυχία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...