Πέθανε βρέφος, χωρίς παιδίατρο και το Νοσοκομείο Κω



Την παρέμβαση του Εισαγγελέα προκάλεσε ο αιφνίδιος θάνατος ενός νεογνού στην Κω, το οποίο δεν πρόλαβε να συμπληρώσει ένα 24ωρο ζωής... Το βρέφος γεννήθηκε την Παρασκευή απόγευμα στην Κω και εξετάστηκε αρχικά από ιδιώτη παιδίατρο, καθώς το νοσοκομείο του νησιού παραμένει χωρίς παιδίατρο. Το Σάββατο το πρωί το νεογνό παρουσίασε δύσπνοια. Τότε ειδοποιήθηκε ξανά ο παιδίατρος και ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ, όμως το μωρό τελικά εξέπνευσε.

Τελικά, και μετά τις αντιδράσεις και τα αναπάντητα ερωτήματα, δόθηκε εισαγγελική παραγγελία να μεταφερθεί το άψυχο σώμα του βρέφους στο νεκροτομείο Ρόδου για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, ώστε να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου. Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, λέγεται ότι παρουσιάστηκε υγρό στον πνεύμονα. Το πρόβλημα, που έρχεται ξανά στη δημοσιότητα με αφορμή αυτό το τραγικό συμβάν, παραμένει άλυτο. Το Νοσοκομείο Κω παραμένει και αυτό εδώ και δύο χρόνια χωρίς παιδίατρο και κανείς δεν συγκινείται.

Πηγή: aegeanews24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...