Στον τελικό η Φούλαμ, 2-1 το Αμβούργο


Ιστορία «έγραψε» απόψε η Φούλαμ. Η ομάδα του Λονδίνου πέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό ευρωπαϊκού κυπέλλου, αφού επικράτησε 2-1 του Αμβούργου στο «Κρέιβεν Κότατζ».


Να σημειωθεί ότι οι Λονδρέζοι βρέθηκαν να χάνουν 1-0 από το γκολ του Πέτριτς στο 22’, όμως τελικά σκόραραν δύο φορές και απέκλεισαν την ομάδα, στην έδρα της οποίας θα γίνει ο τελικός του Europa League. Στο 69’ ο Ντέιβις ισοφάρισε σε 1-1, ενώ το γκολ της πρόκρισης σημείωσε στο 76’ ο Γκέρα.

Το Αμβούργο ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και ευτύχησε να προηγηθεί στο 22ο λεπτό, παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης. Ο Μέρφι έκανε φάουλ στον Ζε Ρομπέρτο, την εκτέλεση ανέλαβε ο Πέτριτς και ο Κροάτης με φάουλ από τα 30 μέτρα άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Φούλαμ πίεσε για την ανατροπή και τα κατάφερε μέσα σε ένα οκτάλεπτο. Η αρχή έγινε στο 68ο λεπτό, όταν ο Μέρφι πάσαρε στον Σάιμον Ντέιβις και ο Ουαλός με το πρώτο του τέρμα στη διοργάνωση ισοφάρισε σε 1-1. Η συνέχεια στο 76΄ με τον Ντέιβις να αναλαμβάνει το ρόλο του δημιουργού. Ο εκτελεστής στην προκειμένη περίπτωση ήταν ο Ζόλταν Γκέρα, που κατάφερε να νικήσει τον Ροστ και να διαμορφώσει το τελικό 2-1, που έστειλε τους Άγγλους στον τελικό.

Κίτρινες κάρτες:
Χάνγκελαντ, Ντέμπσι - Μπόατενγκ, Ροστ

Φούλαμ (Ροϊ Χόντσον):
Σβάρτσερ, Παντσίλ (75΄ Νέβλαντ), Χιουζ, Χάνγκελαντ, Κοντσέσκι, Νταφ, Ετούχου, Μέρφι, Ντέιβις, Ζαμόρα (58΄ Ντέμπσι), Γκέρα.

Αμβούργο (Ρικάρντο Μονίζ):
Ροστ, Ντεμελ, Μπόατενγκ, Ματάισεν, Αόγκο, Τέσε (56΄ Ρινκόν, 79΄ Γκερέρο), Πιτροϊπα, Γιάρολιμ (90΄ Ρόζεναλ), Ζε Ρομπέρτο, Πέτριτς, Φαν Νιστελρόι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...